Dominika Cibulková postúpila v Acapulcu do semifinále

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Na Li - Dominika Cibulková
Slovenská tenistka Dominika Cibulková počas finálového zápasu Australian Open, v ktorom prehrala s Číňankou Na Li (3) 6:7, 0:6. Foto: SITA/AP

ACAPULCO 28. februára (WEBNOVINY) – Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa stala semifinalistkou turnaja WTA v mexickom Acapulcu. Vo štvrtkovom štvrťfinále si 24-ročná finalistka Australian Open 2014 poradila s Marinou Erakovicovou z Nového Zélandu 6:4, 7:5.

Vďaka účasti v semifinále bude Cibulková v novom vydaní rebríčka WTA už na 12. mieste, ak uspeje v boji o finále s ôsmou nasadenou Šuaj Čang z Číny, potom sa posunie na 11. priečku, čo bude jej nové osobné maximum. Slovenka sa revanšovala Erakovicovej za prehru z vlaňajšieho parížskeho grandslamového Roland Garros a upravila vzájomnú bilanciu na 3:1.

Vlaňajšok bol pre ňu prelomový. Získala svoj premiérový singlový titul a stala sa nebezpečnou vyzývateľkou pre všetky hráčky. Očakávam teda ďalší náročný zápas, ale som rada, že som sa na tomto podujatí prebojovala už do takejto fázy – v semifinále to nikdy nie je jednoduché. Užívam si moje účinkovanie v Acapulcu. Nastúpim s odhodlaním znova predviesť ten môj tenis,“ povedala finalistka januárových melbournských grandslamových Australian Open Cibulková.

Cibulková, ktorá je jednotkou v Acapulcu, sa vyrovnala so stratou podania v treťom geme prvého setu. V ďalšom uspela pri súperkinom servise a o zisku prvého setu rozhodla v desiatej hre po brejkbale a zároveň prvom setbale. V druhom dejstve hneď v prvom geme prišla o svoj servis. Dokázala však vyrovnať ma 3:3. V rozhodujúcom dvanástom geme potom zmazala náskok súperky 40:15 a premenila prvý mečbal.

Dnešný zápas bol extrémne náročný. Marina totiž patrí k tenistkám, ktoré sa proti favoritkám dokážu vytiahnuť. Počínala si veľmi agresívne a mňa teší, že som si v dôležitých okamihoch zachovala chladnú hlavu a zahrala som v nich fakt dobre. V tom napokon záverečnom geme som predviedla obrat z 15:40 na príjme. Vyplynulo to z viery vo vlastné schopnosti. Bojovala som o každý fiftín a nič som jej neodovzdala zadarmo. Vopred mi bolo jasné, že budem potrebovať ohromný výkon. Z toho potom vyvstala aj tá moja veľká radosť po jednotlivých získaných bodoch,“ vysvetlila zverenkyňa kapitána fedcupovej reprezentácie SR Mateja Liptáka Cibulková.

Dvojhra – štvrťfinále:

Dominika Cibulkova (SR-1) – Marina Erakovicová (N. Zél.) 6:4, 7:5

Caroline Garciová (Fr.) – Eugenie Bouchardová (Kan.-2) 3:6, 6:4, 6:1

Christina McHalová (USA) – Kaia Kanepiová (Est.-3) 6:1, 2:6, 6:4

Šuaj Čang (Čína-8) – Ajla Tomljanovičová (Chor.) 6:1, 5:7, 6:2

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Caroline GarciováDominika CibulkováEugenie BouchardováKaia KanepiováMarina Erakovicová