Grandslamový šampión chce zbierať úspechy v plážovom tenise

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Lukáš Dlouhý
Dvojnásobný grandslamový šampión vo štvorhre Lukáš Dlouhý (vpravo) by v budúcnosti rád zbieral úspechy v plážovom odvetví tenisu. Foto: SITA/AP

LONDÝN 19. marca (WEBNOVINY) – Dvojnásobný grandslamový šampión vo štvorhre Lukáš Dlouhý z Česka by v budúcnosti rád zbieral úspechy v plážovom odvetví tenisu.

„Začal som s ním s kamarátmi počas medzisezónnej prestávky. Zahral som si na jednom – dvoch turnajoch a išlo mi to dobre. Mám plážový tenis rád – je iný. Pohyb v piesku prospieva kondícii. Pozdáva sa mi to a mám to v ruke,“ cituje internetová stránka Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF) tridsiatnika Dlouhého, ktorý v klasickom debli triumfoval na Roland Garros aj US Open 2009 s Indom Leanderm Paesom.

Dlouhý nevylúčil neskorší prestup: „Keď som doma, môžem si zahrať na nejakých plážových podujatiach. Možno to neskôr skúsim aj na medzinárodnej úrovni, ale nie počas mojej terajšej kariéry.“ Niekdajší piaty muž deblového renkingu teraz figuruje na 44. pozícii, v sezóne 2014 bol v semifinále v Aucklande, Viňa del Mar a Dubaji.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať