Kližan je posledný nad čiarou v rebríčku ATP, in je aj Lacko

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Martin Kližan
Slovenský tenista Martin Kližan. Foto: SITA/AP

PARÍŽ 16. apríla (WEBNOVINY) – Slovenský tenista Martin Kližan, aktuálne 102. vo svetovom rebríčku ATP, sa ako posledný zmestil nad čiaru hlavnej súťaže dvojhry mužov na druhom grandslamovom turnaji sezóny Roland Garros na antuke v Paríži (25. mája – 8. júna).

Zo Slovákov je „in“ aj Lukáš Lacko (98. v počítačovom poradí). Do kvalifikácie, ktorá má uzávierku o dva týždne, renkingovo nepochybne smerujú Andrej Martin a Norbert Gombos, so solídnou šancou zmestiť sa je aj Miloslav Mečíř mladší.

U Sloveniek bol vopred jasné, že vzhľadom na postavenie vo svetovom rebríčku WTA k 14. aprílu budú mať právo na štart priamo v hlavnej singlovej súťaži Dominika Cibulková (10.), Daniela Hantuchová (30.), Magdaléna Rybáriková (38.), Jana Čepelová (52.) a Karolína Schmiedlová (68.). Kvalifikáciu si určite bude môcť zahrať Kristína Kučová, s neveľkou šancou je Michaela Hončová.

Medzi mužmi využili tzv. chránený renking Uruguajčan Pablo Cuevas a Estónec Jürgen Zopp. K 104 akceptovaným hráčom pribudnú 8 držitelia voľnej karty a 16 kvalifikanti. U žien sa z oprávnených neprihlásili Američanky Jamie Hamptonová a Bethanie Matteková-Sandsová a kazašská reprezentantka Galina Voskobojevová.

Chránený renking zužitkovala Češka Iveta Melzerová. Čiara je pod Luxemburčankou Mandy Minellovou, 110. v hodnotení. K 108 tenistkám sa pridá 8 hráčok s „wild card“ a tucet kvalifikantiek.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Andrej MartinBethanie Matteková-SandsováDaniela HantuchováDominika CibulkováJana ČepelováKarolína SchmiedlováKristína KučováLukáš LackoMagdaléna RybárikováMartin KližanMichaela HončováMiloslav MečířNorbert Gombos