Skvelá Cibulková postúpila v Kuala Lumpure do semifinále

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Dominika Cibulková
Slovenská tenistka Dominika Cibulková postúpila do semifinále dvojhry v Kuala Lumpure. Foto: SITA/AP

KUALA LUMPUR 18. apríla (WEBNOVINY) – Slovenská tenistka Dominika Cibulková nasadená ako prvá zvíťazila v piatkovom zápase štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA International BMW Malaysian Open v malajzijskom Kuala Lumpure (dotácia 250 000 USD, tvrdý povrch DecoTurf vonku) nad 20-ročnou Kazaškou Zarinou Dijasovou, 93. v počítačovom poradí, v ich premiérovom vzájomnom dueli za 155 minút 4:6, 6:2, 6:4.

Zverenkyňa kapitána fedcupovej reprezentácie SR Mateja Liptáka ‚brejkla‘ súperku v tretej hre prvého setu, no stratila podanie v šiestom geme, keď šestka „pavúka“ Dijasová využila až desiaty brejkbal po štrnástich zhodách. Cibulková potom prišla aj o nasledujúci servis a po rebrejku Kazaška prelomila podanie Slovenky aj tretíkrát.

Cibulková predtým odvrátila tri setbaly súperky. Druhý set bol v réžii slovenskej tenistky, ktorá získala súperkin servis v tretej aj piatej hre a celý set vyhrala 6:2. V treťom obe hráčky stratili až sedemkrát svoje podanie a Cibulková na postup premenila druhý mečbal.

Dvadsaťštyriročná Bratislavčanka si v sobotu v semifinále zmeria sily s úspešnejšou z neskoršieho duelu Karolína Plíšková (ČR-3) – Cagla Büyükakcayová (Tur.). Cibulková už má istotu prémie 11 500 dolárov a 110 bodov do svetového rebríčka, v ktorom figuruje na 10. priečke.

Finalistka januárových melbournských grandslamových Australian Open Cibulková dosiala svoj 23. tohtoročný zápasový úspech vo dvojhre a patrí jej prvé priečka v príslušnom poradí na celom okruhu.

Bol to dnes skutočne ťažký zápas. Počasie bolo dobré, ale cítila som vlhkosť, aj keď nepršalo. Aj vzduch bol trocha iný. Dlhý šiesty gem prvého setu, ktorý som prehrala, mi zobral veľa fyzických síl. Trvalo potom pár gemov, kým som sa opäť našla. Zarina hrala skutočne dobre, musela som produkovať svoj najlepší tenis. V prvom sete som jej až priveľmi dovolila hrať jej tenis. V treťom dejstve to bolo tesné, ale cítila som sa pohodlne a videla, že súperka začína byť unavená. Odohrala som aj niekoľko nešťastných úderov, ktoré išli mimo dvorca alebo skončili na sieti. Oddýchnem si a pripravím sa na zajtrajší duel proti Karoline Plíškovej,“ uviedla na webovej stránke podujatia Dominika Cibulková.

Dvojhra – štvrťfinále:

Dominika Cibulková (SR-1) – Zarina Dijasová (Kaz.-6) 4:6, 6:2, 6:4 za 155 minút

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Dominika CibulkováKarolína Plíšková