Monte Carlo prinieslo obrovské prekvapenie, Nadal vypadol

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Rafael Nadal
Prvý veľký antukový turnaj tenisovej sezóny v Monte Carle v piatok priniesol najväčšie prekvapenie na účet svetovej jednotky Rafaela Nadala. Foto: SITA/AP

MONTE CARLO 18. apríla (WEBNOVINY) – Prvý veľký antukový turnaj tenisovej sezóny v Monte Carle v piatok priniesol najväčšie prekvapenie na účet svetovej jednotky. Na turnaji Rolex Masters s dotáciou vyše 3,4 milióna eur dohral vo štvrťfinále jeho osemnásobný šampión Rafael Nadal, ktorý podľahol krajanovi Davidovi Ferrerovi za 134 minút 6:7 (1), 4:6.

Nadal urobil na svoje pomery nezvyčajne veľa – až 44 nevynútených chýb. Útočne naladený Ferrer premenil 13 z 18 nábehov k sieti na víťazné lopty. Víťaz zabojuje o postup do finále so šampiónom tohtoročného Australian Open Švajčiarom Stanislasom Wawrinkom.

Dvadsaťsedemročný Nadal od svojho debutu v Monte Carlo Country Clube v roku 2003 prehral v meste kasín a zábavy na antuke len tretí zápas. V premiérovej účasti ako 17-ročný mladík nestačil v osemfinále na Argentínčana Guillerma Coriu, vlani vo finále na Srba Novaka Djokoviča a medzitým si pripísal osem titulov v rade (2005 – 2012), v roku 2004 neštartoval. Postup do tohtoročného štvrťfinále bol v podaní ľaváka z Malorky dovŕšením päťdesiatky víťazných zápasov v Monte Carle.

Tridsaťdvaročný Ferrer, zároveň šestka svetového rebríčka ATP, má šancu postúpiť druhý raz do finále na monackej antuke. V roku 2011 si tam zahral práve proti Nadalovi, ktorý ho vtedy zdolal 6:4, 7:5. Ferrer momentálne vylepšil svoju chabú zápasovú bilanciu s Nadalom na 6 víťazstiev a 21 prehier.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Rafael Nadal