Hantuchová vyradila na Roland Garros držiteľku voľnej karty

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Daniela Hantuchová
Slovenská tenistka Daniela Hantuchová počas zápasu 2. kola na Roland Garros, v ktorom porazila domácu držiteľku voľnej karty Claire Feursteinovou za 88 minút jasne 6:1, 6:4. Foto: SITA/AP

PARÍŽ 28. mája (WEBNOVINY) – Slovenská tenistka Daniela Hantuchová nasadená ako tridsiata prvá zvíťazila v stredajšom stretnutí 2. kola dvojhry žien na druhom grandslamovom turnaji sezóny Roland Garros v Paríži nad 28-ročnou domácou držiteľkou voľnej karty Claire Feursteinovou, 120. v renkingu, za 88 minút jasne 6:1, 6:4.

Všetko o Roland Garros nájdete —>>>

TU.

V druhom sete Hantuchová nepykala za to, že od stavu 4:1 s dvojitým brejkom pustila vyzývateľku na 4:3. Udržala si totiž servis v ôsmom aj desiatom geme, čo stačilo na postup.

Obrazom: Daniela Hantuchová postúpila do tretieho kola

Medzi najlepšími 32 bude Hantuchová čeliť 26-ročnej ľavorukej Nemke so poľskými koreňmi aj sídlom Angelique Kerberovej (9.). Proti dvojnásobnej semifinalistke z Majors stojí 2:2, hoci spočiatku viedla 2:0. Vo februári v Bratislave v rámci Fed Cupu prehrala 6:7 (9), 1:6. Už má istotu prémie 72 000 eur a 130 bodov do počítačového poradia. Na osemfinále by mohla rátať s jednou z dvojice Johanna Larssonová (Švéd.) – Eugenie Bouchardová (Kan.-18).

Obrazom: Štvrtý deň na Roland Garros

Tridsaťjedenročná popradská rodáčka Hantuchová, 31. vo svetovom rebríčku, sa vlani lúčila s medzinárodnými otvorenými majstrovstvami Francúzska hneď na úvod, v sezóne 2012 neštartovala. V singli pri Seine hrá 12. raz a jej miestnym maximom zatiaľ je osemfinále z edícií 2002, 2006, 2010 a 2011. Celkovo je to na úrovni veľkej štvorky semifinále melbourrnských Australian Open 2008.

Niekdajšia päťka počítačového poradia Hantuchová hrá v grandslamovom „main draw“ 52. raz, je to siedmy najvyšší počet medzi aktívnymi tenistkami. Na Majors nebola aspoň vo štvrťfinále dvojhry práve len v Paríži.

Zverenkyňa Petra Lundgrena Hantuchová bude vo francúzskej metropole hrať aj vo štvorhre žien po boku Izraelčanky so slovenskými koreňmi Šahar Peerovej. V singli v stredu prekonala ľaváčku a teraz ju v tomto smere čaká rovnaká výzva.

Pre Feuersteinovú zostáva rekordom podľa renkingového postavenia zdolanej súperky triumf nad Luciou Hradeckou vlani v americkom Memphise. Češka vtedy bola 52. v systéme. Francúzka už raz bola v 2. kole RG, predvlani v ňom nestačila na Rusku Ninu Bratčikovovú.

Dvojhra žien – 2. kolo:

Daniela Hantuchová (SR-31) – Claire Feuersteinová (Fr.) 6:1, 6:4 za 88 minút

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Daniela HantuchováEugenie BouchardováNa Li