Vo štvrťfinále v Eastbourne Kližan nestačil na Gasqueta

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Martin Kližan
Martin Kližan Foto: SITA/AP

EASTBOURNE 19. júna (WEBNOVINY) – Slovenský tenista Martin Kližan skončil svoje účinkovanie na turnaji ATP World Tour 250 Aegon International v anglickom Eastbourne vo štvrťfinále dvojhry. Nenasadený Kližan nestačil na turnajovú jednotku, Francúza Richarda Gasqueta, a podľahol mu za 69 minút 3:6, 4:6.

Vo vyrovnanom stretnutí Kližan neprelomil ani raz súperovo podanie, zatiaľ čo o svoj servis prišiel dvakrát. Gasquet, ktorý bol v roku 2007 v semifinále Wimbledonu, využil svoje skúsenosti z hry na tráve. Víťaz nastrieľal 7 es a celkovo si v dôležitých okamihoch na kurte viac veril.

Dvadsaťštyriročný Kližan (57. v rebríčku ATP) si z Eastbourne za postup do štvrťfinále odnáša 45 bodov do renkingového poradia a šek na 14 820 eur.

Kližan Gasquetovi neodplatil prehru 3:6, 2:6 z minuloročného augustového Montrealu. Zverenec Martina Damma Kližan mal v treťom geme prvý brejkbal v zápase, ale nevyužil ho (1:2). Gasquet vzápätí svoju možnosť pri podaní súpera doviedol do brejku a zvýšil na 3:1. Bol to rozhodujúci moment prvého setu, v ktorom Francúz za 29 minút zvíťazil 6:3. Za stavu 3:5 síce Kližan odvrátil prvý setbal agresívnym returnom, ale druhý si skúsený Francúz pripravil bodom z podania a premenil ho piatym esom.

V druhom sete si obaja hráči držali podanie až do stavu 3:3. V siedmej hre Gasquet získal Kližanov servis a túto výhodu už potom dotiahol do víťazného konca. Mečbal premenil Gasquet víťazným úderom z forhendu po čiare.

Dvojhra – štvrťfinále

Richard Gasquet (Fr.-1) – Martin Kližan (SR) 6:3, 6:4 za 69 minút

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Martin Kližan