Jana Čepelová uhrala v prvom kole Wimbledonu iba päť gemov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Jana Čepelová
Slovenská tenistka Jana Čepelová počas zápasu 1. kola na Wimbledone, v ktorom prehrala s Taliankou Flaviou Penettovou 2:6, 3:6. Foto: SITA/AP

LONDÝN 23. júna (WEBNOVINY) – Slovenská tenistka Jana Čepelová prehrala v pondelňajšom zápase 1. kola dvojhry žien na treťom grandslamovom turnaji sezóny Wimbledone v Londýne s favorizovanou Taliankou Flaviou Pennettovou nasadenou ako dvanástou presne za hodinu 2:6, 3:6.

Všetky najnovšie správy z Wimbledonu nájdete

—–> TU.

Dvadsaťjedenročná Košičanka Čepelová, 64. v renkingu WTA k 23. júnu, spočiatku mala 30:0 na príjme, lenže čoskoro bola dolu 0:3 na gemy. O servis prišla aj v šiestej hre. V siedmom geme sama premenila druhý brejkbal a upravila na 2:5, vzápätí si však znova neudržala podanie.

V druhom dejstve Čepelová sľubne unikla na 2:0 a ešte k tomu mala dve jednotlivé šance na returne v tretej hre, favorizovaná Pennettová však včas odvrátila nápor a riziko prípadnej rozhodujúcej časti – preklopila na 3:2 a pri skóre 4:3 využila tretiu príležitosť. Následne sa dopodávala presvedčivo na 15.

„Súperka bola lepšia a zaslúžila si vyhrať. Najbližšie mám v pláne turnaje v Bad Gasteine, Bastade a Baku,“ uviedla Jana Čepelová pre agentúru SITA.

Obrazom: Prvý deň na Wimbledone

Tridsaťdvaročná niekdajšia členka Top 10 svetového rebríčka vo dvojhre a dokonca bývalá líderka deblového hodnotenia Pennettová (12.) mala pomer „winnerov“ a nevynútených chýb 11:19, zdolaná 6:17. Talianka síce trafila len 47 % prvých podaní, ale po nich mala 80-percentnú efektivitu (oproti 54 %). Premenila 5 z 9 brejkbalov, Slovenka 2 z 5.

Zverenkyňa Martina Zathureckého Čepelová si odnáša 10 bodov do hodnotenia a štartovné 27 000 libier. Ešte sa predstaví vo štvorhre po boku krajanky Karolíny Schmiedlovej. Zo Sloveniek bude v pondelok v 1. kole singlovej súťaže hrať aj Dominika Cibulková, v utorok Daniela Hantuchová, Magdaléna Rybáriková a spomenutá Karolína Schmeidlová (u mužov Martin Kližan a Lukáš Lacko).

Čepelová pri svojom absolútnom debute v „main draw“ na veľkej štvorke bola v 3. kole Wimbledonu 2012, dosiaľ ide o jej rekord na vrcholnej úrovni. Pri prvých štyroch vystúpeniach na Majors bola bez výnimky aspoň v 2. kole, teraz sa štvrtý raz v rade lúči hneď na úvod.

Semifinalistka newyorských US Open 2013 Pennettová bola v britskej metropole v osemfinále ročníkov 2005, 2006 a 2013. Medzi najlepšími 64 ju v stredu preverí Američanka Lauren Davisová.

Dvojhra žien – 1. kolo:

Flavia Pennettová (Tal.-12) – Jana Čepelová (SR) 6:2, 6:3 za 60 minút

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Daniela HantuchováDominika CibulkováJana ČepelováLauren DavisováMagdaléna RybárikováMartin KližanNa Li