Cibulková v úvodnom kole Wimbledonu sfúkla Wozniakovú

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Dominika Cibulková
Dominika Cibulková Foto: SITA/AP

LONDÝN 23. júna (WEBNOVINY) – Slovenská tenistka Dominika Cibulková nasadená ako desiata triumfovala v pondelňajšom zápase 1. kola dvojhry žien na treťom grandslamovom turnaji sezóny Wimbledone v Londýne nad kanadskou kvalifikantkou Aleksandrou Wozniakovou na kultovom hlavnom dvorci za 61 minút hladko 6:1, 6:2.

Všetky najnovšie správy z Wimbledonu nájdete

—–> TU.

Mečbal si utvorila vstúpeným forhendom z tlaku a premenila ho podobným spôsobom, hoci do opačnej strany kurtu. Podľa databázy Tenisovej asociácie žien dosiahla svoj jubilejný 20. úspech na tomto povrchu.

Obrazom: Prvý deň na Wimbledone

„Predviedla som dnes riadne solídny výkon, všetko fungovalo. Cítila som sa na kurte dobre. Zahrala som si na ňom druhý raz a tentokrát sa na rozdiel od tej premiéry môžem radovať z víťazstva. Som naozaj rada, že som sa do 2. kola prebojovala takýmto spôsobom. Vychutnávam si môj tenis a nechcem sa na dvorci stresovať. Túžim len počínať si dobre a ponúkať kvalitný tenis. Od stavu 4:0 v druhom sete som mala trochu problémy so súmrakom, lebo používam kontaktné šošovky, ale dnes som si ich nemala so sebou. Aj som si povedala, že to veru už nie je dobré, ale napokon som to našťastie zvládla,“ povedala Cibulková v interview pre organizátorov.

Cibulková s Wozniakovou ešte neprehrala

Na „winnery“ bola lepšia 24:16 a zároveň urobila o 10 nevynútených chýb menej (9:19). Využila 4 z 9 brejkbalov a nečelila žiadnej hrozbe straty podania. Platne trafila až 84 % prvých podaní. V 2. kole Cibulkovú vyzve 20-ročná Belgičanka Alison van Uytvancková, 89. v renkingu WTA k 23. júnu. Pôjde o premiérový vzájomný duel. Jednotka SR už má istotu prémie 43 000 libier a 70 bodov do svetového rebríčka.

Zverenkyňa kapitána fedcupovej reprezentácie Mateja Liptáka Cibulková potvrdila, že proti niekdajšej 21. hráčke hodnotenia Wozniakovej to vie aj po štyroch rokoch. Nadviazala na úspech 7:5, 6:1 z Ponte Vedra Beach 2010 a zvýšila v štatistike zo súbojov s 26-ročnou Kanaďankou na 3:0 bez straty čo i len setu.

Wozniakovej to proti hráčkam z Top 10 nejde

Držiteľka 4 singlových titulov Cibulková má na veľkej štvorke osobný rekord v podobe finále januárových melbournských Australian Open. Nedávno na Roland Garros na antuke v Paríži prehrala v 3. kole s Austrálčankou Samanthou Stosurovou.

Na medzinárodných otvorených majstrovstvách Anglicka hrá ôsmy raz. Pred troma rokmi bola vo štvrťfinále, v ktorom nazbierala len dva gemy proti Ruske Marii Šarapovovej. Vlani podľahla v 3. kole Talianke Roberte Vinciovej.

Francúzskou finalistkou Wimbledonu 1998 čerstvo trénersky vedená Wozniaková čaká na triumf nad niektorou z členiek Top 10 od sezóny 2009, má platnú šnúru už 14 prehier takéhoto typu (celkovo 4:21).

Na Majors nikdy nebola za osemfinále, podarilo sa jej to na RG 2009. V apríli sa v Québec City podieľala na barážovom víťazstve Kanaďaniek nad Slovenkami v stretnutí o elitnú osmičku Fed Cupu 2015, Cibulková vtedy dala prednosť individuálnemu programu.

Dvadsaťpäťročná Bratislavčanka už dosiahla na vrcholnom fóre množstvo výsledkovo ešte hladších víťazstiev. V 1. koel AO 2009 dala dvojitého „kanára“ (6:0, 6:0) Juhoafričanke Chanelle Scheepersovej a okrem toho v piatich dueloch pustila súperke len jediný gem.

Zo Sloveniek v pondelok v 1. kole už hrala Jana Čepelová a ťahala za kratší koniec proti Talianke Flavii Pennettovej (2:6, 3:6). V utorok vstúpia do tohto podujatia Daniela Hantuchová, Magdaléna Rybáriková a Karolína Schmiedlová a medzi mužmi Martin Kližan a Lukáš Lacko.

Dvojhra žien – 1. kolo:

Dominika Cibulková (SR-10) – Aleksandra Wozniaková (Kan.) 6:1, 6:2 za 61 minút

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Aleksandra WozniakováDaniela HantuchováDominika CibulkováJana ČepelováKarolína SchmiedlováLukáš LackoMagdaléna RybárikováMartin KližanNa Li