Djokovič vydesil priaznivcov, obhajca titulu hladko postúpil

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Piaty deň na Wimbledone
Novak Djokovič zo Srbska zvíťazil v piatkovom zápase 3. kola dvojhry mužov na treťom grandslamovom turnaji tenisovej sezóny Wimbledone v Londýne nad Francúzom Gillesom Simonom. Foto: SITA/AP

LONDÝN 27. júna (WEBNOVINY) – Najvyššie nasadený Novak Djokovič zo Srbska zvíťazil v piatkovom zápase 3. kola dvojhry mužov na treťom grandslamovom turnaji tenisovej sezóny Wimbledone v Londýne (23. júna – 6. júla, celková dotácia 25 miliónov libier, tráva) nad Francúzom Gillesom Simonom za 127 minút 6:4, 6:2, 6:4.

Všetky najnovšie správy z Wimbledonu nájdete

—–> TU.

V šiestom geme tretieho dejstva Djokovič vystrašil svojich priaznivcov, keď si pri nekoordinovanom páde udrel ľavé rameno a s grimasou od bolesti zamieril na lavičku na ošetrenie, ale po ňom na hlavnom dvorci pokračoval a napokon potreboval minimum setov. Mečbal na príjme premenil smečom.

V osemfinále si 27-ročný Belehradčan Djokovič, šampión v All England Lawn Tennis and Croquet Clube zo sezóny 2011, zmeria sily s ďalším Francúzom Jo-Wilriedom Tsongom.

Obrazom: Piaty deň na Wimbledone

Djokoviča čaká Tsonga

„Keď som sa ocitol na zemi, pocítil som ostrú bolesť. Len som dúfal, že nepôjde o niečo vážne. Našťastie, nebolo to poškodenie, ktoré by mi bránilo hrať ďalej. Svalstvo na tom mieste mám z nárazu pomerne citlivé a som rád, že som sa po tom incidente rýchlo dostal ďalej. Teraz budem mať dokonca dva dni voľna a pokúsim sa dať dokopy na duel s Tsongom, ktorý bude pre oboch skvelou výzvou. On je pravidelným účastníkom grandslamových druhých týždňov, na tráve sa mu darí, miluje energiu veľkých kurtov,“ cituje BBC Djokoviča.

K zápasu so Simonom uviedol: „Dnes som párkrát stratil servis, ale celkovo som zahral solídne. V treťom sete to mohlo dopadnúť hocijako, ja som však v kľúčových okamihoch volil správne riešenia.“

Video: Djokovič si pri páde udrel rameno

Obhajca titulu suverénne postúpil

Domáci obhajca titulu Andy Murray nasadený ako tretí suverénne postúpil už do osemfinálového 4. kola dvojhry mužov na treťom grandslamovom turnaji tenisovej sezóny Wimbledone na tráve v Londýne. V piatkovom zápase 3. kola prevalcoval 26-ročného Španiela Roberta Bautistu-Aguta, 23. vo svetovom rebríčku ATP pre nasadzovanie za 95 minút 6:2, 6:3, 6:2.

Dvadsaťsedemročný rodák zo škótskeho Dunblane Murray vynikol na víťazné údery 43:18, urobil však o jednu nevynútenú chybu viac – 17:16. Premenil 8 zo 16 brejkbalov, jeho súper mal stopercentnú úspešnosť (2 z 2).

Piaty deň na Wimbledone
Foto: SITA/AP

Naposledy obhájil trofej Federer

Najnižšie renkingovo postaveným súperom, ktorý Murrayho prekonal na veľkej štvorke, zostáva Francúz Arnaud Clément – v čase newyorských US Open 2005 bol na 91. mieste. Samotný Murray je teraz piaty v hodnotení, ale dočkal sa „protežovania“ pri stanovovaní nasadení.

Posledným hráčom, ktorý na adrese SW19 Church Road obhájil trofej, je od roku 2007 Švajčiar Roger Federer. Zverenec francúzskej fedcupovej kapitánky Amélie Mauresmovej Murray sa môže stať prvým úspešným britským obhajcom od roku 1936, keď sa opakovane presadil Fred Perry. Murray sa vlani stal prvým domácim dobyvateľom Wimbledonu po 77 rokoch.

Murray si zmeria sily s Andersonom

Úradujúci olympijský víťaz práve z Londýna Murray sa v osemfinále stretne s 28-ročným Juhoafričanom Kevinom Andersonom, dvadsiatkou „pavúka“.

Murray od medzinárodných otvorených majstrovstiev Anglicka 2013 nepridal do svojej zbierky primátov ani jeden ďalší – má ich stále 28 (vrátane US Open 2012). V septembri podstúpil operáciu chrbta. Na nedávnom parížskom antukovom rovnako významnom Roland Garros sa prebojoval do semifinále.

Novak Djokovič
Foto: SITA/AP

Dvojhra mužov – piatok

2. kolo:

Jerzy Janowicz (Poľ.-15) – Lleyton Hewitt (Aus.) 7:5, 6:4, 6:7 (7), 4:6, 6:3 – vo štvrtok prerušené pre dážď za stavu 7:5, 4:4, podával Hewitt

Feliciano López (Šp.-19) – Ante Pavič (Chor.) 6:4, 7:6 (4), 7:5 – vo štvrtok odložené pre dážď

Santiago Giraldo (Kol.) – Marcel Granollers-Pujol (Šp.-30) 4:6, 7:6 (2), 1:6, 6:1, 7:5 – vo štvrtok prerušené pre dážď za stavu 1:2 v piatom sete, podával Giraldo

3. kolo:

Novak Djokovič (Srb.-1) – Gilles Simon (Fr.) 6:4, 6:2, 6:4

Andy Murray (V. Brit.-3) – Roberto Bautista-Agut (Šp.-27) 6:2, 6:3, 6:2

Marin Čilič (Chor.-26) – Tomáš Berdych (ČR-6) 7:6 (5), 6:4, 7:6 (6)

Grigor Dimitrov (Bul.-11) – Alexandr Dolgopolov (Ukr.-21) 6:7 (3), 6:4, 2:6, 6:4, 6:1

Jo-Wilfried Tsonga (Fr.-14) – Jimmy Wang (Taiw.) 6:2, 6:2, 7:5

Kevin Anderson (JAR-20) – Fabio Fognini (Tal.-16) 4:6, 6:4, 2:6, 6:2, 6:1

Jérémy Chardy (Fr.) – Sergij Stachovskij (Ukr.) 6:3, 6:7 (4), 6:3, 6:0

Leonardo Mayer (Arg.) – Andrej Kuznecov (Rus.) 6:4, 7:6 (1), 6:3

Už známe dvojice v osemfinálovom 4. kole dvojhry mužov (horná polovica žrebu, zhora podľa „pavúka“):

Novak Djokovič (Srb.-1) – Jo-Wilfried Tsonga (Fr.-14)

Jérémy Chardy (Fr.) – Marin Čilič (Chor.-26)

Andy Murray (V. Brit.-3) – Kevin Anderson (JAR-20)

Grigor Dimitrov (Bul.-11) – Leonardo Mayer (Arg.)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Alexandr DolgopolovAndy MurrayFabio FogniniFeliciano LópezGilles SimonGrigor DimitrovJérémy ChardyJerzy JanowiczJo-Wilfried TsongaKevin AndersonLleyton HewittMarcel Granollers-PujolMarin ČiličNovak DjokovičRoberto Bautista-AgutRoger FedererSergij StachovskijTomáš Berdych