Cibulková bola maximálne nabudená, no aj tak jej nič nešlo

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Dominika Cibulková
Foto: SITA/AP

LONDÝN 28. júna (WEBNOVINY) – Slovenská tenistka Dominika Cibulková po svojom prieniku do finále januárových melbournských Australian Open skončila na druhom grandslamovom podujatí za sebou v 3. kole na rakete až nečakane disponovanej súperky.

Klobúk dole pred súperkou

Pred piatkovým wimbledonským duelom proti Lucii Šafářovej si aj pod vplyvom vzájomnej bilancie 3:0 verila, lenže Češka drapla skvostnú formu.

„Lucka hrala naozaj výborne. Klobúk dolu pred jej výkonom,“ uviedla sklamaná Cibulková pre agentúru SITA po prehre 4:6, 2:6 a sebakriticky dodala: „Mne nešlo nič. Cítila som sa byť pomalá. Nebola som včas pri loptách, nemala som žiadny tlak a odpoveď na hru súperky.“ Slovenskú jednotku môže nezdar škrieť o to viac, že v osemfinále by čelila „len“ mladučkej českej kvalifikantke Tereze Smitkovej.

Cibulková si verila

Dvadsaťpäťročná Bratislavčanka sa v 2. kole potrápila s belgickou outsiderkou Alison van Uytvanckovou (3:6, 6:3, 8:6 z manka 2:5 v rozhodujúcom sete) a spätne skonštatovala, že asi vyplytvala priveľa síl: „Možno sa pod ten dnešok podpísala aj únava. Veľmi ma to mrzí, pretože som si verila a do zápasu som išla maximálne nabudená.“

Zverenkyňa kapitána fedcupovej reprezentácie SR Mateja Liptáka ubudne k 7. júlu po 14 týždňoch z Top 10 svetového rebríčka pre nasadzovanie. Relatívne skorou rozlúčkou s londýnskymi trávnatými dvorcami neprospela ani svojej ambícii kvalifikovať sa na októbrový výberový šampionát WTA Finals v Singapure pre osem najlepších singlistiek sezóny.

„Ďakujem všetkým za krásne povzbudzujúce správy. Šport je jednoducho taký – jeden deň si hore a druhý dolu,“ odkázala fanúšikom Cibulková prostredníctvom Facebooku.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Dominika Cibulková