Nadal tretí raz prehral úvodný set, no napriek tomu postúpil

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Rafael Nadal
Foto: SITA/AP

LONDÝN 28. júna (WEBNOVINY) – Španielsky tenista Rafael Nadal aj vo svojom treťom zápase na tohtoročnom treťom grandslamovom turnaji sezóny Wimbledone na tráve v Londýne prehral úvodný set, ale postúpil.

Líder svetového rebríčka ATP vo dvojhre zvíťazil v sobotňajšom zápase 3. kola nad kazašským reprezentantom Michailom Kukuškinom za 154 minút 6:7 (4), 6:1, 6:1, 6:1. Pre dážď sa hralo pod zatiahnutou strechou hlavného dvorca All England Lawn Tennis and Croquet Clubu.

Prehra so Slovákom

Miestny šampión zo sezón 2008 a 2010 Nadal mal pomer „winnerov“ a nevynútených chýb 41:12, zdolaný 32:33. Obaja dali 9 es. Favorit zvládol 13 zo 14 zákrokov pri sieti. Dvadsaťosemročný ľavoruký Malorčan Nadal predtým prehral vstupné dejstvo so Slovákom Martinom Kližanom aj Čechom Lukášom Rosolom. V osemfinále ho vyzve úspešný z duelu Nick Kyrgios (Aus.) – Jiří Veselý (ČR).

Sprievodnou kuriozitou je fakt, že Nadala aj Kukuškina trénujú rodinní príslušníci: Španiela strýko Toni a Kazacha manželka Anastasia. „Rafa“ zvýšil v štatistike zo súbojov s 26-ročným 63. mužom renkingu na 3:0. Kukuškin má proti členo Top 10 skóre 1:14.

Chyby pri podaní

Čerstvo už 9-násobný dobyvateľ rovnako hodnotného parížskeho antukového Roland Garros Nadal vlani v britskej metropole nezvládol hneď vstupný duel proti Belgičanovi Stevovi Darcisovi.

„Súper začal veľmi agresívne a ja som porobil nejaké chyby pri jeho druhom podaní. To nás dostalo v prvom sete až do tajbrejku a v ňom som si na podaní nepočínal práve najlepšie. Veľkým pozitívom je, že ku koncu všetkých mojich doterajších zápasov na tomto podujatí som hral lepšie ako na začiatku. Som veľmi šťastný z prieniku do druhého týždňa po dvoch predchádzajúcich rýchlych rozlúčkach. Bojujem o každú loptičku a snažím sa nachádzať správne riešenia,“ povedal Nadal pre BBC One.

Dvojhra mužov – 3. kolo:

Rafael Nadal (Šp.-2) – Michail Kukuškin (Kaz.) 6:7 (4), 6:1, 6:1, 6:1 za 154 minút

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Nick KyrgiosRafael Nadal