Štvorhra mužov na Wimbledone má šokujúcich víťazov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Wimbledon
Víťazi wimbledonského mužského 'debla' - Kanaďan Vasek Pospisil (vpravo) a Američan Jack Sock. Foto: SITA/AP

LONDÝN 5. júla (WEBNOVINY) – Kanadský tenista Vasek Pospisil a Američan Jack Sock nečakane zvíťazili v sobotňajšom finále štvorhry mužov na treťom grandslamovom turnaji sezóny Wimbledone v Londýne (23. júna – 6. júla, celková dotácia 25 miliónov libier, tráva) nad lídrami svetového rebríčka deblistov Bobom a Mikom Bryanovcami z USA za 185 minút tesne 7:6 (5), 6:7 (3), 6:4, 3:6, 7:5.

Nevypomstilo sa im, že na príjme v desiatom geme piateho setu nezužitkovali dva mečbaly v rade. Zarobili 325 000 libier, zdolaným patrí 163 000 libier.

Dvadsaťštyriročný Pospisil aspoň čiastočne potešil krajinu javorového listu po tom, ako na rovnakom kurte vo finále dvojhry žien uhrala Eugenie Bouchardová len tri gemy proti Češke Petre Kvitovej. Dvadsaťjedenročný Sock sa v minulosti radoval na newyorských US 2011: získal titul v mixe po boku krajanky Melanie Oudinovej.

Tridsaťšesťročné dvojičky z kalifornského Camarilla Bryanovci si musia počkať na svoju 16. trofej v debli na veľkej štvorke, 4. na medzinárodných otvorených majstrovstvách Anglicka po sezónach 2006, 2011 a 2013.

Bryanovci, ktorí by 13. septembra v Chicagu mali byť deblovou voľbou USA v stretnutí so Slovákmi o svetovú skupinu Davisovho pohára 2015 reprezentačných družstiev mužov, majú spoločne na konte 98 trofejí vo štvorhre, takže sú kúsok od jubilea. Mike pritom už je na hodnote 100.

V sobotu išlo o prvé čisto severoamerické finále štvorhry v All England Lawn Tennis and Croquet Clube od ročníka 1983, keď Američania Peter Fleming a John McEnroe v derby prekonali Tima a Toma Gullicksonovcov.

Štvorhra mužov – finále:

Vasek Pospisil, Jack Sock (Kan./USA) – Bob Bryan, Mike Bryan (USA-1) 7:6 (5), 6:7 (3), 6:4, 3:6, 7:5 za 185 minút

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Bob BryanEugenie BouchardováJack SockJohn McEnroeKristína SchmiedlováMike Bryan