Rybáriková v Baku dohrala, Čepelová uštedrila súperke kanára

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Jana Čepelová v Charlestone postúpila do finále
Slovenská reprezentanka Jana Čepelová. Foto: SITA/AP

BAKU 22. júla (WEBNOVINY) – Slovenská tenistka Jana Čepelová nasadená ako ôsma zvíťazila v utorňajšom zápase 1. kola dvojhry na turnaji WTA International v azerbajdžanskom Baku nad domácou 16-ročnou držiteľkou voľnej karty Nazrin Jafarovovou za 41 minút suverénne 6:1, 6:0. Na loptičky to bolo 51:15. V osemfinále bude čeliť 28-ročnej Francúzke Pauline Parmentierovej, 95. v hodnotení.

Dvadsaťjedenročná Košičanka Čepelová, 62. v renkingu, ešte v sobotu hrala semifinále na antuke vo švédskom Bastade. V pondelok prostredníctvom Facebooku uviedla, že za dva dni pobudla pri cestovaní v šiestich krajinách.

Ďalšia Slovenka Magdaléna Rybáriková v utorok nečakane prehrala s 22-ročnou japonskou kvalifikantkou Misou Egučiovou, 183. v renkingu, za 126 minút 4:6, 6:7 (7). V tajbrejku vyrovnala z 2:6 na 6:6 a potom mala aj setbal na príjme, ale nedala a súperka využila svoj piaty mečbal. Dvadsaťpäťročná piešťanská rodáčka Rybáriková (36.) doplatila na neúčinnosť pri premieňaní brejkbalov. Zužitkovala len 2 zo 16 takýchto príležitostí, Egučiová 3 z 8.

Dvojhra – 1. kolo:

Jana Čepelová (SR-8) – Nazrin Jafarovová (Azer.) 6:1, 6:0 za 41 minút

Misa Egučiová (Jap.) – Magdaléna Rybáriková (SR-3) 6:4, 7:6 (7) za 126 minút

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Jana ČepelováMagdaléna Rybáriková