Hantuchová zabojuje o štvrťfinále v USA s katom Cibulkovej

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Daniela Hantuchová
Daniela Hantuchová Foto: SITA/AP

STANFORD 30. júla (WEBNOVINY) – Slovenská tenistka Daniela Hantuchová zvíťazila v utorkovom stretnutí prvého kola dvojhry na turnaji WTA Premier Bank of the West Classic v americkom Stanforde v Kalifornii nad Argentínčankou Paulou Ormaecheovou za 70 minút 6:3, 6:4.

Tridsaťjedenročná popradská rodáčka Hantuchová čelila o desať rokov mladšej Ormaecheovej premiérovo v kariére. Za postup do druhého kola si vybojovala finančnú prémiu 10-tisíc dolárov a 55 bodov do rebríčka WTA.

V boji o štvrťfinále čaká na Hantuchovú Španielka Garbine Muguruzová-Blancová, ktorá v prvom kole vyradila Dominiku Cibulkovú.

Vo vyrovnanom prvom sete rozhodla Hantuchová o svojom úspechu v ôsmom geme, keď využila pri servise súperky brejkbal a potom pri svojom aj prvý setbal. Podobná situácia sa zopakovala aj v druhom dejstve, tentoraz v deviatom a desiatom geme.

„Veľmi sa teším z dnešného víťazstva a pozitívneho začiatku dlhej letnej série amerických turnajov. Milujem Kaliforniu a celkovo jej životný štýl. Vždy mi to prinesie krásne spomienky z predošlých rokov, hlavne víťazstvá na turnaji v Indian Wells. Veľmi rada sa vraciam do tejto časti sveta a ani sa mi nechce veriť, že tu v Stanforde hrám už desiatykrát,“ uviedla prostredníctvom Facebooku Hantuchová.

Dominika Cibulková podľahla v prvom kole Španielke Garbine Muguruzovej-Blancovej za 117 minút 2:6, 6:4, 2:6. Šiestej nasadenej Bratislavčanke, ktorej patrí v renkingu 12. miesto, nevyšiel proti 20-ročnej Muguruzovej-Blancovej (28.) reparát za prehru dvakrát 4:6 z minuloročného štvrťfinále na tráve v holandskom Hertogenboschi.

Cibulková v prvom dejstve stratila hneď prvé dva servisy a mladšia súperka už set dotiahla do víťazného konca. V druhom sa Španielka dostala na priebežných 3:1, no potom prehrala štyri hry za sebou.

Slovenka síce vzápätí nezvládla úlohu podávajúcej hráčky, no rebrejkom si vynútila tretí set. V ňom ešte trikrát prišla o servis a Muguruzová-Blancová cez druhý mečbal postúpila ďalej. Cibulková v celom súboji až osemkrát stratila svoje podanie, pri ktorom získala len päť hier.

Dvojhra – 1. kolo:

Daniela Hantuchová (SR) – Paula Ormaecheová (Arg.) 6:3, 6:4 za 70 min

Garbine Muguruzová-Blancová (Šp.) – Dominika Cibulková (SR-6) 6:2, 4:6, 6:2 za 117 minút

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Daniela HantuchováDominika CibulkováGarbine Muguruzová-Blancová