Roger Federer si zaistil rekordný koncoročný šampionát ATP

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Roger Federer
Turnaje zo série Masters 1000 sú pre švajčiarskeho tenistu prestížnou záležitosťou. Foto: SITA/AP

CINCINNATI 19. augusta (WEBNOVINY) – Švajčiarsky tenista Roger Federer si trinásty raz v neprerušenej sérii zahrá na koncoročnom šampionáte ATP World Tour Finals. Istotu postupu získal 33-ročný rodák z Bazileja finálovým triumfom na podujatí ATP Masters 1000 v americkom Cincinnati.

Majstrovský turnaj najlepšej osmičky tenistov v roku 2014 sa uskutoční 9. – 16. novembra na tradičnom mieste v O2 Arene v Londýne. Istými účastníkmi už sú Srb Novak Djokovič, Španiel Rafael Nadal a Federer. Fenomenálny Švajčiar vyhral toto prestížne majstrovské podujatie v rokoch 2003, 2004, 2006, 2007, 2010 a 2011. Vo dvojhre má bilanciu 44 víťazstiev – 11 prehier.

Trinásta účasť Federera na ATP World Tour Finals znamená historický rekord, o ktorý sa doteraz delil s Ivanom Lendlom. Známy Čechoameričan na elitnom výberovom turnaji mužského okruhu nechýbal dvanásťkrát po sebe v rokoch 1980 – 1991. „Je to stále pre mňa obrovská pocta a naplnenie jedného zo sezónnych cieľov. Možnosť opäť získať túto prestížnu trofej ma z roka na roka motivuje do ďalšieho tréningu. Je to skvelý pocit a privilégium,“ reagoval Federer na serveri ATP World Tour.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Novak DjokovičRafael NadalRoger Federer