Mečíř uspel v úvode kvalifikácie na US Open, Kučová vypadla

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Kristína Kučová
Dvadsaťštyriročná Bratislavčanka Kristína Kučová. Foto: SITA/Tomáš Benedikovič

NEW YORK 19. augusta (WEBNOVINY) – Miloslav Mečíř ml. úspešne vstúpil do trojkolovej kvalifikácie dvojhry o účasť na záverečnom grandslamovom turnaji sezóny US Open v New Yorku.

Mečíř si v utorkovom súboji 1. kola poradil s Talianom Andreom Arnaboldim za 76 minút 6:4, 6:4. Slovenský hráč premenil pri svojom podaní druhý mečbal. Súperom 26-ročného Mečířa ml. v 2. kole eliminácie bude desiatka „pavúka“ Kanaďan Peter Polansky. Mečíř práve pred rokom v newyorskej kvalifikácii zažil svoj grandslamový debut. V hlavnej súťaži sa však predstavil až v tomto roku na Roland Garros v Paríži. Momentálne je v rebríčku na 188. mieste.

V mužskom pavúku sa darilo aj dvadsaťštyriročnému Andrejovi Martinovi, ktorý zdolal o šesť rokov staršieho Brazílčana Rogéria Dutru Silvu v ich prvom vzájomnom meraní síl za 83 minút 7:6 (3), 6:1. Zo Slovákov bude ešte o postup do druhého kola bojovať Norbert Gombos. Nasadená trinástka v kvalifikácii nastúpi proti Američanovi Austinovi Krajicekovi.

Hlavnú súťaž si po prehre so Sofiou Šapatavovou nezahrá Kristína Kučová. Slovenka nasadená ako dvadsiata tretia podľahla Gruzínčanke za 81 minút 3:6, 3:6. Hoci podľa rebríčka bola favoritkou 24-ročná Kučová (132.), v koncovkách oboch setov dominovala jej o 60 miest nižšie postavená súperka.

Mladšia zo sestier Kučových skúšala šťastie v kvalifikácii na US Open už po piaty raz, najďalej sa dostala do 2. kola v rokoch 2008 a 2011. Kučová je juniorskou šampiónkou US Open z roku 2007.

Kvalifikácia na US Open 2014:

Dvojhra žien – 1. kolo:

Sofia Šapatavová (Gruz.) – Kristína Kučová (SR-23) 6:3, 6:3 za 81 minút

Dvojhra mužov – 1. kolo

Andrej Martin (SR) – Rogério Dutra Silva (Braz.) 7:6 (3), 6:1 za 83 minút

Miloslav Mečíř ml. (SR) – Andrea Arnaboldi (Tal.) 6:4, 6:4 za 76 minút

Norbert Gombos (SR-13) – Austin Krajicek (USA) – bilancia 0:0

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Andrej MartinKristína KučováMiloslav MečířMiloslav Mečíř ml.Norbert Gombos