Slovenskú sedmičku na US Open nikto z kvalifikácie neposilní

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Miloslav Mečíř ml. na Roland Garros prehral s Kamkem
Slovenský tenista Miloslav Mečíř ml. podľahol Nemcovi Tobiasovi Kamkemu za 151 minút 5:7, 6:7 (2), 6:7 (1), keď zlyhal v koncovkách vyrovnaných setov. Foto: SITA/AP

NEW YORK 21. augusta (WEBNOVINY) – K pôvodnej sedmičke v hlavnej súťaži dvojhry na záverečnom grandslamovom turnaji roka US Open v New Yorku (celková minimálna dotácia 38,25 milióna USD, tvrdý povrch) nepribudne ďalší slovenský tenista z kvalifikácie.

Poslední dvaja sa rozlúčili vo štvrtok v 2. kole. Nasadená tridsaťdvojka eliminačného „pavúka“ Andrej Martin podľahol ekvádorskému súperovi Emiliovi Gómezovi za 125 minút 6:4, 4:6, 3:6 a potom Miloslav Mečíř ml. nestačil na Kanaďana Petra Polanského, nasadenú desiatku, a za 65 minút prehral 4:6, 2:6.

Dvadsaťšesťročný Mečíř ml. (188. v rebríčku ATP) v tomto roku skúšal šťastie v kvalifikácii na všetkých štyroch súčastiach grandslamovej štvorky, ale uspel iba v Paríži na Roland Garros.

Ešte pred A. Martinom a M. Mečířom ml. sa s kvalifikáciou dvojhry na medzinárodných otvorených majstrovstvách Spojených štátov rozlúčili aj Norbert Gombos a Kristína Kučová.

Kvalifikácia na US Open 2014 – streda:
Dvojhra mužov:

Peter Polansky (Kan.-10) – Miloslav Mečíř ml. (SR) 6:4, 6:2 za 65 minút

Emilio Gómez (Ekv.) – Andrej Martin (SR-32) 4:6, 6:4, 6:3 za 125 minút

Austin Krajicek (USA) – Norbert Gombos (SR-13) 6:4, 6:3 za 74 minút

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Andrej MartinKristína KučováMiloslav MečířMiloslav Mečíř ml.Norbert Gombos