Djokoviča vyzve Schwartzman, Serenu čaká na US Open obhajoba

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Novak Djokovič - Rafael Nadal
Srbský tenista Novak Djokovič počas finálového zápasu US Open, v ktorom prehral so Španielom Rafaelom Nadalom 2:6, 6:3, 4:6, 1:6. Foto: SITA/AP

NEW YORK 21. augusta (WEBNOVINY) – Nasadená jednotka Srb Novak Djokovič sa nachádza v rovnakej štvrtine „pavúka“ dvojhry na záverečnom grandslamovom tenisovom turnaji roka US Open v New Yorku ako Brit Andy Murray aj Francúz Jo-Wilfried Tsonga. Päťnásobný miestny šampión a nasadená dvojka Švajčiar Roger Federer je podľa štvrtkového žrebu vo výhode.

Vo svojej štvrtine má najzdatnejšieho súpera Bulhara Grigora Dimitrova, nasadeného ako siedmeho. V semifinále by mal 33-ročný Federer podľa nasadenia naraziť na o rok mladšieho Španiela Davida Ferrera, štvorku turnaja.

Nadal chýba pre zranenie

Djokovič má šancu dosiahnuť piate finále na US Open bez prerušenia. V roku 2011 dokráčal zverenec Mariána Vajdu a Borisa Beckera až k titulu a na podujatí v newyorskej štvrti Flushing Meadows má zápasovú bilanciu 45:8. Jeho súperom v 1. kole bude Argentínčan Diego Schwartzman.

Federera vyzve v 1. kole nevyspytateľný Austrálčan Marinko Matosevic a jeho krajan Stan Wawrinka (3.) sa predstaví na úvod proti talentovanému Čechovi Jiřímu Veselému.

Zatiaľ čo v mužskej dvojhre obhajca trofeje Španiel Rafael Nadal chýba pre zranenie zápästia, v ženskom singli sa svetová jednotka Američanka Serena Williamsová teší na obhajobu z ostatných dvoch sezón. Jej prvou prekážkou bude 18-ročná krajanka Taylor Townsendová, aktuálne stotrojka svetového rebríčka.

Serena Williamsová
Foto: SITA/AP

Serenu Williamsovú víťazstvá motivujú

„Som odhodlaná urobiť všetko pre úspech. Hrať tenis na vysokej úrovni ma stále baví a víťazstvá motivujú. Podľa toho, ako sa zatiaľ vyvíja tento rok, by som si však nemala byť príliš istá,“ vyhlásila čoskoro 33-ročná Serena Williamsová na twitteri US Open a pre agentúru AP.

Fenomenálna Američanka na prvých troch grandslamových podujatiach tejto sezóny sa ani raz nedostala do štvrťfinále a hrozí jej, že prvý raz od roku 2011 zostane bez titulu na úrovni turnajov veľkej štvorky.

Z ďalších zaujímavých dvojíc 1. kola ženskej dvojhry možno spomenúť súboj nasadenej trojky Češky Petry Kvitovej s talentovanou Francúzkou Kristinou Mladenovicovou (73.) či ruské derby medzi nasadenou päťkou Mariou Šarapovovou a bývalou hráčkou Top Ten Mariou Kirilenkovou.

Za súboj staršej generácie možno označiť stretnutie 1. kola medzi 34-ročnou bývalou svetovou jednotkou Venus Williamsovou (20. v rebríčku WTA) a ešte o 9 rokov staršou Japonkou Kimiko Dateovou-Krummovou (89.).

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Andy MurrayDiego SchwartzmanJo-Wilfried TsongaNovak DjokovičRafael NadalRoger FedererSerena WilliamsováStan Wawrinka