Obrazom: Najkrajšie momenty z piateho dňa US Open

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Piaty deň na tenisovom turnaji US Open
Dánska tenistka Caroline Wozniacka počas zápasu 3. kola na US Open, v ktorom zdolala Nemku Andreu Petkovicovú 6:3, 6:2. Foto: SITA/AP

NEW YORK 30. augusta (WEBNOVINY) – Slovenský tenis už po piatkových zápasoch nemá zastúpenie v dvojhre na záverečnom grandslamovom turnaji roka – US Open. „Posledný mohykán“ Martin Kližan prehral v päťsetovej bitke s Čechom Tomášom Berdychom za 225 minút 3:6, 6:4, 2:6, 6:3, 3:6.

Všetko o US OPEN nájdete

—-> TU

Kližan bojoval, ale využil iba 2 zo 14 brejkových príležitostí. Spolu so 66 nevynútenými chybami to boli dva dôležité faktory prehry zverenca českého trénera Martina Damma. Proti Berdychovi hral Kližan tretí raz v kariére (predtým Wimbledon 2013 /tráva/ a Prostějov 2009 /antuka/) a až teraz na tvrdom povrchu sa mu podarilo vziať súperovi prvé dva sety.

Obrazom: Martin Kližan nestačil v druhom kole na Tomáša Berdycha

Vo štvohre v piatok vypadla Karolína Schmiedlová, ktorá spoločne s Christinou McHaleovou nestačila v druhom kole na americkú dvojicu Vania Kingová, Lisa Raymondová, ktorej podľahli hladko 0:6, 2:6.

Prekvapujúce výsledky priniesli zápasy ženskej dvojhry. Prvotriednou senzáciou je najmä vyradenie turnajovej dvojky Rumunky Simony Halepovej, ktorá podľahla Lučičovej-Baroniovej 6:7 (6), 2:6.

Obrazom: Piatkové zápasy na US Open

Aj triumf Sary Erraniovej (13.) nad Venus Williamsovou (19.) je prekvapujúci napriek tomu, že 27-ročná Talianka je v rebríčku vyššie ako 34-ročná Američanka. Erraniová zvíťazila po bizarnom priebehu 6:0, 0:6, 7:6 (5), pričom v rozhodujúcom sete bola blízko vyradenia, keď prehrávala 3:5.

Piatkovú polhodinku senzácií v ženskej dvojhre na US Open uzavrelo víťazstvo ešte len 17-ročnej Švajčiarky so slovenským pôvodom Belindy Bencicovej nad Nemkou Angelique Kerberovou, nasadenou ako šiestou, 6:1, 7:5.

V mužskom „pavúku“ vytiahol austrálsky bombardér Sam Groth na Rogera Federera delový servis, ale ani ten mu nepomohol a s favorizovaným Švajčiarom prehral 4:6, 4:6, 4:6. S turnajom vo Flushing Meadows sa rozlúčil jedenásty nasadený Lotyš Ernests Gulbis, ktorý podľahol Rakúšanovi Dominicovi Thiemovi 6:4, 6:3, 4:6, 3:6, 3:6.

Piaty deň na tenisovom turnaji US Open
Foto: SITA/AP
Piaty deň na tenisovom turnaji US Open
Foto: SITA/AP
Martin Kližan prehral na US Open päťsetovú bitku s Tomášom Berdychom
Piaty deň na tenisovom turnaji US Open
Foto: SITA/AP

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Ernests GulbisKarolína SchmiedlováLisa RaymondováMartin Kližan