Kližan sa na US Open snažil Berdycha rozhodiť aj 'tančekmi'

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Martin Kližan prehral na US Open päťsetovú bitku s Tomášom Berdychom

NEW YORK 30. augusta (WEBNOVINY) – Slovenský tenista Martin Kližan príkladne bojoval o postup do 3. kola dvojhry mužov na US Open, ale na českého favorita, nasadenú šestku, Tomáša Berdycha napokon nestačil po 3 hodinách a 45 minútach v piatich setoch. V zaujímavom stretnutí plnom tvrdých výmen od základnej čiary sa najmä v závere prejavili Berdychove skúsenosti aj istejšia ruka (nevynútené chyby: 45-66, víťazné údery: 57-50) a zvíťazil 6:3, 4:6, 6:2, 3:6, 6:3.

Všetko o US OPEN nájdete

—-> TU

V niektorých momentoch sa však 28-ročný český tenista nechal uniesť vývojom, viackrát komunikoval s rozhodcami. Pri netradičnom postavení a pohyboch Kližana na príjme podania pri brejkbale Slováka na 5:3 vo štvrtom sete Berdych dokonca urobil dvojchybu. Na otázku, či ho rozhodili „tančeky“ slovenského súpera čakajúceho na podanie,

Berdych pre server idnes.cz nepriamo priznal, že áno. „Keď tam začal pobehovať, periférne som to videl. Keď to urobí párkrát v zápase, rozhodca mu nič na to nepovie. Ak si myslí, že toto je cesta…,“ naznačil Berdych, čo si o tom myslí.

Obrazom: Martin Kližan nestačil v druhom kole na Tomáša Berdycha

Na druhej strane však pochválil 25-ročného Kližana za odvážny a kvalitný výkon. „Martin hral výborne, má veľmi rýchlu ruku. Potreboval som taký ťažký zápas. Ak ho človek prežije, je to vždy plus do ďalších stretnutí,“ povedal Berdych, ktorého čaká v 3. kole Rus Teimuraz Gabašvili.

Martin Kližan bol posledným slovenským zástupcom vo dvojhre na US Open 2014. Zo sedmičky účastníkov v hlavnej singlovej súťaži postúpili do 2. kola okrem Kližana aj Daniela Hantuchová a Jana Čepelová, do 3. kola už nikto. Už po úvodnom svojom vystúpení sa v lokalite Flushing Meadows tohto roku lúčili Dominika Cibulková, Karolína Schmiedlová, Magdaléna Rybáriková a Lukáš Lacko.

Obrazom: Piatkové zápasy na US Open

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Daniela HantuchováDominika CibulkováJana ČepelováKarolína SchmiedlováLukáš LackoMagdaléna RybárikováMartin KližanTomáš Berdych