Kvitová sa nedočká titulu z US Open, stopla ju kvalifikantka

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Kvitova
Česká tenistka Petra Kvitová počas zápasu 3. kola proti Srbke Aleksandre Kruničovej na turnaji US Open. New York, 30. augusta 2014. Foto: SITA/AP

NEW YORK 30. augusta (WEBNOVINY) – Dvojnásobná a úradujúca wimbledonská šampiónka Petra Kvitová z Česka sa ani tento rok nedočká prenikavejšieho výsledku na záverečnom štvrtom grandslamovom turnaji tenisovej sezóny US Open v New Yorku.

Všetko o US OPEN nájdete

—-> TU

V sobotu v 3. kole šokujúco prehrala so srbskou kvalifikantkou Aleksandrou Kruničovou dvakrát 4:6. Niekdajšia zverenkyňa Mojmíra Mihala Kruničová bude v osemfinále čeliť úspešnej z duelu Jelena Vesninová (Rus.) – Viktoria Azarenková (Biel.-16).

Dvadsaťjedenročná subtílna moskovská rodáčka Kruničová (163 cm, 53 kg) figuruje na 145. priečke v renkingu WTA a vo svojom jedinom predchádzajúcom vystúpení v hlavnej singlovej súťaži na veľkej štvorke sa vlani práve v lokalite Flushing Meadows lúčila v 1. kole. V aktuálnej kvalifikácii zastavila aj Kvitovej krajanky Denisu Allertovú a Kateřinu Siniakovú.

Dvadsaťštyriročná ľavoruká štvorka renkingu Kvitová na medzinárodných otvorených majstrovstvách Spojených štátov amerických ešte nebola ďalej ako v osemfinále (ročníky 2009 a 2012).

Obrazom: Šiesty deň na tenisovom turnaji US Open

Neúspešná finalistka predchádzajúcich dvoch ročníkov newyorských US Open Viktoria Azarenková z Bieloruska postúpila už do osemfinále aktuálnej edície záverečného štvrtého grandslamového turnaja tenisovej sezóny. V sobotu si v 3. kole dvojhry žien poradila s Ruskou Jelenou Vesninovou dvakrát suverénne 6:1.

Na „winery“ síce bola niekdajšia líderka renkingu WTA Azarenková len mierne lepšia (15:14), ale urobila výrazne menej nevynútených chýb – 8:26. Dvadsaťpäťročnú dobyvateľku rovnako významných melbournských Australian Open 2012 a 2013 Azarenkovú teraz vyzve srbská kvalifikantka Aleksandra Kruničová, ktorá šokujúco vyradila úradujúcu wimbledonskú šampiónku Petru Kvitovú z Česka.

Bývalá dvojka hodnotenia Kvitová mala teoretickú šancu stať sa k 8. septembru jednotkou svetového rebríčka. Potrebovala však získať titul a dočkať sa zaváhania domácej Sereny Williamsovej pred štvrťfinále.

Zverenkyňa Davida Kotyzu Kvitová minulý týždeň triumfovala na prípravnom podujatí v New Havene, vo finále premohla Slovenku Magdalénu Rybárikovú.

Dvojhra žien – 3. kolo:

Serena Williamsová (USA-1) – Varvara Lepčenková (USA) 6:3, 6:3

Aleksandra Kruničová (Srb.) – Petra Kvitová (ČR-3) 6:4, 6:4

Eugenie Bouchardová (Kan.-7) – Barbora Záhlavová-Strýcová (ČR-30) 6:2, 6:7 (2), 6:4

Flavia Pennettová (Tal.-11) – Nicole Gibbsová (USA) 6:4, 6:0

Kaia Kanepiová (Est.) – Carla Suárezová-Navarrová (Šp.-15) 7:5, 6:0

Viktoria Azarenková (Biel.-16) – Jelena Vesninová (Rus.) 6:1, 6:1

Jekaterina Makarovová (Rus.-17) – Zarina Dijasová (Kaz.) 6:2, 6:4

Casey Dellacquová (Aus.-29) – Karolína Plíšková (ČR) 6:3, 3:6, 6:4

Dvojice v osemfinále – zhora podľa „pavúka“:

Serena Williamsová (USA-1) – Kaia Kanepiová (Est.)

Flavia Pennettová (Tal.-11) – Casey Dellacquová (Aus.-29)

Aleksandra Kruničová (Srb.) – Viktoria Azarenková (Biel.-16)

Jekaterina Makarovová (Rus.-17) – Eugenie Bouchardová (Kan.-7)

Belinda Bencicová (Švaj.) – Jelena Jankovičová (Srb.-9)

Lucie Šafářová (ČR-14) – Šuaj Pcheng (Čína)

Maria Šarapovová (Rus.-5) – Caroline Wozniacka (Dán.-10)

Sara Erraniová (Tal.-13) – Mirjana Lučičová-Baroniová (Chor.)

.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Barbora Záhlavová-StrýcováBelinda BencicováCarla Suárezová-NavarrováCaroline WozniackaEugenie BouchardováFlavia PennettováJekaterina makarovováJelena JankovičováJelena VesninováKaia KanepiováKarolína PlíškováLucie ŠafářováMaria ŠarapovováPetra KvitováSara ErraniováSerena WilliamsováViktoria Azarenková