Djokovič je v osemfinále US Open, súpera sfúkol za 87 minút

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Šiesty deň na tenisovom turnaji US Open

NEW YORK 30. augusta (WEBNOVINY) – Pochybnosti o aktuálnej forme srbského tenistu Novaka Djokoviča, ktoré vznikli na základe jeho prehier v príprave na US Open, sú zrejme definitívne minulosťou.

Všetko o US OPEN nájdete

—-> TU

Svetový hráč číslo 1 Djokovič postúpil v sobotu už do osemfinále dvojhry na záverečnom grandslamovom turnaji sezóny v New Yorku, a to expresne rýchlo. Domácu nádej Sama Querreyho „vybavil“ za 85 minút 6:3, 6:2, 6:2. Mečbal premenil Djokovič chybou súpera z forhendu.

Rovesníka z USA zdolal 27-ročný Srb ôsmy raz z deviatich vzájomných zápasov. Sedemnásobný grandslamový šampión Djokovič sedemkrát prelomil súperovo podanie, svoje nechtiac odovzdal dvakrát. Pomer víťazných úderov a nevynútených chýb mal belehradský rodák 25:19, kým Američan 18:33.

Obrazom: Šiesty deň na tenisovom turnaji US Open

Hra sa mu zlepšuje v pravý čas

„Moja hra sa zlepšuje v pravý čas. Pred príchodom do New Yorku to ešte nebolo ono, ale teraz to prichádza. Presne tak by to malo aj byť – odohrať najlepšie zápasy na vrcholnom turnaji,“ cituje Djokoviča server ATP World Tour.

Zverenec Borisa Beckera a Mariána Vajdu Djokovič nechýbal v osemfinále na podujatí elitnej štvorky od Roland Garros 2009, teda už 22-krát. Na US Open ťahá sériu ôsmich účastí medzi najlepšou šestnástkou od roku 2007 a celkové skóre na tomto turnaji si vylepšil na 48 víťazstiev – 8 prehier.

Djokovič je najlepší za každých podmienok

„Za tie roky som odohral v New Yorku veľa dobrých zápasov. Jeden titul a ďalšie štyri finálové účasti sú tohto dôkazom. Rád nastupujem v najväčšej tenisovej aréne Arthura Ashea pred skvelými americkými divákmi, ktorí ma napĺňajú energiou,“ nadchol sa Djokovič.

Querrey (57. v rebríčku ATP) si nepripísal prvé víťazstvo na grandslamovom turnaji nad hráčom z prvej svetovej desiatky a na otvorených medzinárodných majstrovstvách USA nenadviazal na svoje najlepšie – osemfinálové – účasti z rokov 2008 a 2010. Takmer dvojmetrový dlháň Querrey v 2. kole povolil Španielovi Guillermovi Garcíovi-Lópezovi (28.) iba 11 gemov, teraz proti Djokovičovi mal nárok na sedem.

„V každom z troch setov som prišiel rýchlo o svoje podanie a potom sa to už viezlo. Či je Djokovič najlepší hráč vo veterných podmienkach? On je najlepší za každých podmienok, jeho výkony sú konzistentné, bez výkyvov. Tento zápas sa mi vonkoncom nevydaril, ale verím, že nabudúce to bude proti nemu predsa len o čosi tesnejšie,“ povedal Querrey na tlačovej konferencii po zápase.

Sam Querrey

Rozlúčil sa aj John Isner

Po Querreym sa v sobotu s medzinárodnými otvorenými majstrovstvami USA v tenise rozlúčil aj John Isner (prehral v štyroch setoch s Nemcom Philippom Kohlschreiberom) a Američania rovnako ako pred rokom zostali v osemfinálovej fáze bez svojho zástupcu v mužskej dvojhre.

Práve spomenutá dvojica Isner – Querrey sa pravdepodobne predstaví vo dvojhrách proti Slovákom 12. – 14. septembra na „harde“ v hale v Chicagu v play-off o svetovú skupinu Davisovho pohára 2015 reprezentačných družstiev mužov.

Dvojhra mužov – 3. kolo:

Novak Djokovič (Srb.-1) – Sam Querrey (USA) 6:3, 6:2, 6:2

Stan Wawrinka (Švaj.-3) – Blaž Kavčič (Slovin.) – bez boja, Kavčič nenastúpil

Milos Raonic (Kan.-5) – Víctor Estrella-Burgos (Dom. rep.) 7:6 (5), 7:6 (5), 7:6 (3)

Andy Murray (V. Brit.-8) – Andrej Kuznecov (Rus.) 6:1, 7:5, 4:6, 6:2

Jo-Wilfried Tsonga (Fr.-9) – Pablo Carreno-Busta (Šp.) 6:4, 6:4, 6:4

Kei Nišikori (Jap.-10) – Leonardo Mayer (Arg.-23) 6:4, 6:2, 6:3

Tommy Robredo (Šp.-16) – Nick Kyrgios (Aus.) 3:6, 6:3, 7:6 (4), 6:3

Philipp Kohlschreiber (Nem.-22) – John Isner (USA-13) 7:6 (4), 4:6, 7:6 (2), 7:6 (4)

Známe dvojice v osemfinále zhora podľa „pavúka“:

Novak Djokovič (Srb.-1) – Philipp Kohlschreiber (Nem.-22)

Jo-Wilfried Tsonga (Fr.-9) – Andy Murray (V. Brit.-8)

Stan Wawrinka (Švaj.-3) – Tommy Robredo (Šp.-16)

Kei Nišikori (Jap.-10) – Milos Raonic (Kan.-5)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Andy MurrayJo-Wilfried TsongaJohn IsnerKei NišikoriMilos RaonicNick KyrgiosNovak DjokovičPablo Carreno-BustaPhilipp KohlschreiberSam QuerreyStan WawrinkaTommy Robredo