Obrazom: Najkrajšie momenty zo šiesteho dňa US Open

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Šiesty deň na tenisovom turnaji US Open

NEW YORK 31. augusta (WEBNOVINY) – Úradujúca wimbledonská šampiónka Petra Kvitová z Česka sa ani tento rok nedočká prenikavejšieho výsledku na grandslamovom turnaji US Open v New Yorku. V sobotu v 3. kole šokujúco prehrala so srbskou kvalifikantkou Aleksandrou Kruničovou dvakrát 4:6.

Všetko o US OPEN nájdete

—-> TU

Niekdajšia zverenkyňa Mojmíra Mihala Kruničová bude v osemfinále čeliť neúspešnej finalistke predchádzajúcich dvoch ročníkov newyorských US Open Viktorii Azarenkovej z Bieloruska, ktorá si poradila v 3. kole dvojhry žien poradila s Ruskou Jelenou Vesninovou dvakrát suverénne 6:1.

Slovenská tenistka Janette Husárová a Poľka Paula Kaniová prehrali v sobotňajšom stretnutí 2. kola štvorhry žien na US Open s česko-holandským tandemom Lucie Hradecká, Michaella Krajiceková nasadeným ako jedenástym za 61 minút 3:6, 2:6.

Obrazom: Šiesty deň na tenisovom turnaji US Open

Americký tenis dostal ďalší úder. Po Samovi Querreym, ktorý nestačil na svetovú jednotku Novaka Djokoviča, sa v sobotu so singlovou súťažou na záverečnom grandslamovom turnaji sezóny rozlúčil aj John Isner. Trinástka turnajového pavúka nestačila na trpezlivého Nemca Philippa Kohlschreibera (22.) a podľahla 6:7 (4), 6:4, 6:7 (2), 6:7 (4).

Naopak pochybnosti o aktuálnej forme srbského tenistu Novaka Djokoviča, ktoré vznikli na základe jeho prehier v príprave na US Open, sú zrejme definitívne minulosťou. Svetový hráč číslo 1 Djokovič postúpil do osemfinále dvojhry expresne rýchlo. Domácu nádej Sama Querreyho „vybavil“ za 85 minút 6:3, 6:2, 6:2.

Šiesty deň na tenisovom turnaji US Open
Šiesty deň na tenisovom turnaji US Open
Šiesty deň na tenisovom turnaji US Open
Foto: SITA/AP

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Janette HusarováJohn IsnerLucie HradeckáPetra Kvitová