Obrazom: Najkrajšie momenty zo siedmeho dňa US Open

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Siedmy deň na tenisovom turnaji US Open

NEW YORK 1. septembra (WEBNOVINY) – Na poslednom grandslamovom turnaji sezóny – US Open, pokračuje spanilá jazda švajčiarskej tenistky so slovenskými rodičmi Belindy Bencicovej, ktorú v osemfinále nezastavila ani deviatka „pavúka“ Jelena Jankovičová.

Bencicová je najmladšou štvrťfinalistkou ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji za ostatných osem rokov a vo štvrťfinále sa stretne so Šuaj Pcheng. Číňanka na ceste medzi osem najlepších tenistiek vyradila nasadenú štvorku Agnieszku Radwanskú, dvadsaťosmičku Robertu Vinciovú a v nedeľu aj štrnástku Luciu Šafářovú.

Všetko o US OPEN nájdete

—-> TU

V súboji bývalých svetových jednotiek Carolina Wozniacka zdolala v trojsetovej bitke ruskú „sirénu“ Mariu Šarapovovú. Zápas patril k ozdobám tohtoročného turnaja vo Flushing Meadows. Dánska tenistka zvíťazila za 157 minút 6:4, 2:6, 6:2. Na hlavnom dvorci Arthur Ashe Stadium síce zaostala na „winnery“ 22:39, zároveň však urobila citeľne menej nevynútených chýb – 17:43.

Dvadsaťštyriročná Wozniacka sa vo svojom prvom štvrťfinále na veľkej štvorke od melbournských Australian Open 2012 stretne s finalistkou parížskeho Roland Garros 2012 Sarou Erraniovou, ktorá ukončila šesťzápasovú víťaznú púť chorvátskej 32-ročnej kvalifikantky Mirjany Lučičove-Baroniovej a zdolala ju 6:3, 2:6, 6:0.

Obrazom: Siedmy deň na tenisovom turnaji US Open

Zatiaľ čo ženská dvojhra je plná prekvapení, v mužskej singlovej súťaži sa v osemfinále predstaví deväť z desiatich najvyššie nasadených tenistov. Chýba iba Španiel David Ferrer nasadený ako štvrtý, ktorý v 3. kole podľahol Francúzovi Gillesovi Simonovi (26.) 3:6, 6:3, 1:6, 3:6.

Kto čakal prekvapenie na účet turnajovej dvojky Rogera Federera, nedočkal sa. Aj keď do prestávky zavinenej dažďom 33-ročný Federer prehrával s o päť rokov mladším Marcelom Granollersom-Pujolom 3:5 a nakoniec stratil prvý set 4:6. V zostávajúcich troch dejstvách však španielskemu súperovi, stojacemu v rebríčku na 42. mieste, povolil zakaždým už len po jednom geme.

Okrem siedmich nasadených hráčov v nedeľu postúpil do osemfinále aj jeden nenasadený tenista. Rakúšan Dominic Thiem, premožiteľ Lukáša Lacka z 1. kola, si poradil s devätnástkou žrebu, Španielom Felicianom Lópezom hladko 6:4, 6:2, 6:3.

Siedmy deň na tenisovom turnaji US Open
Siedmy deň na tenisovom turnaji US Open
Siedmy deň na tenisovom turnaji US Open

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Carolina WozniackaDavid FerrerDominic ThiemJelena Jankovičová