Federer na US Open stratil set, Dimitrov dostal 'kanára'

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Roger Federer
Švajčiarsky tenista Roger Federer počas zápasu 3. kola na US Open, v ktorom porazil Španiela Marcela Granollersa-Pujola 4:6, 6:1, 6:1, 6:1. Foto: SITA/AP

NEW YORK 1. septembra (WEBNOVINY) – Zatiaľ čo ženská dvojhra na záverečnom grandslamovom turnaji sezóny US Open je plná prekvapení, v mužskej singlovej súťaži sa v osemfinále predstaví deväť z desiatich najvyššie nasadených tenistov.

Všetko o US OPEN nájdete

—-> TU

Chýba iba Španiel David Ferrer nasadený ako štvrtý, ktorý v 3. kole podľahol Francúzovi Gillesovi Simonovi (26.) 3:6, 6:3, 1:6, 3:6. „Prehral som s lepším hráčom. Fyzicky som nebol na tom stopercentne, ale je to len jeden zápas v kariére a život ide ďalej. Nič sa nedeje, teraz si pár týždňov oddýchnem doma s rodinou a budem pokračovať,“ povedal Ferrer na tlačovej besede. „Vo veľkom teple a vlhku to bolo vysiľujúce, ale mal som na konci viac energie ako môj súper,“ vyhlásil Simon.

Federer je spokojný

Kto čakal prekvapenie na účet turnajovej dvojky Rogera Federera, nedočkal sa. Aj keď do prestávky zavinenej dažďom 33-ročný Federer prehrával s o päť rokov mladším Marcelom Granollersom-Pujolom 3:5 a nakoniec stratil prvý set 4:6.

V zostávajúcich troch dejstvách však španielskemu súperovi, stojacemu v rebríčku na 42. mieste, povolil zakaždým už len po jednom geme. Švačiarsky elegán dominoval vo víťazných úderoch 57:25 a využil 9 z 20 možností na brejk.

Obrazom: Siedmy deň na tenisovom turnaji US Open

Federer postúpil do osemfinále v lokalite Flushing Meadows štrnásty raz bez prerušenia a momentálne útočí na šiesty titul. „Som spokojný, moja hra v posledných troch zápasoch nabrala solídnu úroveň. Nechýba mi koordinácia, rýchlosť, výbušnosť. Na newyorský tvrdý povrch dvorcov som si už zvykol. Mám pocit, že všetko v mojej hre funguje, ako má,“ pochválil sám seba Federer.

V tretích kolách grandslamových turnajov má rodák z Bazileja Federer aktuálne štatistiku 51 víťazstiev – 4 prehry, zatiaľ naposledy prehral v tejto fáze s Brazílčanom Gustavom Kuertenom na Roland Garros 2004. Proti španielskym súperom na turnajoch veľkej štvorky sa zlepšil na 25-13.

Najbližším jeho súperom bude opäť Španiel, turnajová sedemnástka Roberto Bautista Agut. Ten vyradil Francúza Adriana Mannarina 7:5, 6:2, 6:3 a postupom do osemfinále už vyrovnal svoj najlepší výsledok na podujatiach s označením Majors z tohtoročného Australian Open v Melbourne.

Postúpil aj premožiteľ Slováka Lacka

Okrem siedmich nasadených hráčov v nedeľu postúpil do osemfinále aj jeden nenasadený tenista. Rakúšan Dominic Thiem, premožiteľ Lukáša Lacka z 1. kola, si poradil s devätnástkou žrebu, Španielom Felicianom Lópezom hladko 6:4, 6:2, 6:3. Rodák z Wiener Neustadtu Thiem oslávi o dva dni iba 21. narodeniny a na US Open má v hlavnej súťaži medzi mužmi premiéru.

Osemfinále je pre 45. hráča svetového rebríčka obrovské zlepšenie grandslamového maxima v porovnaní s 2. kolom na Australian Open a Roland Garros 2014. „Som šťastný, veď je to môj prvý US Open a som už v osemfinále. Rozhodujúci faktor bol môj return, lebo súper sa často pokúšal o hru podanie – volej,“ cituje Thiema server ATP World Tour.

Dvojhra mužov – 3. kolo – nedeľa:

Roger Federer (Švaj.-2) – Marcel Granollers-Pujol (Šp.) 4:6, 6:1, 6:1, 6:1

Tomáš Berdych (ČR-6) – Teimuraz Gabašvili (Rus.) 6:3, 6:2, 6:4

Grigor Dimitrov (Bul.-7) – David Goffin (Belg.) 0:6, 6:3, 6:4, 6:1

Gael Monfils (Fr.-20) – Richard Gasquet (Fr.-12) 6:4, 6:2, 6:2

Marin Čilič (Chor.-14) – Kevin Anderson (JAR-18) 6:3, 3:6, 6:3, 6:4

Roberto Bautista-Agut (Šp.-17) – Adrian Mannarino (Fr.) 7:5, 6:2, 6:3

Gilles Simon (Fr.-26) – David Ferrer (Šp.-4) 6:3, 3:6, 6:1, 6:3

Dominic Thiem (Rak.) – Feliciano López (Šp.-19) 6:4, 6:2, 6:3

Dvojice v osemfinálovom 4. kole zhora podľa „pavúka“:

Novak Djokovič (Srb.-1) – Philipp Kohlschreiber (Nem.-22)

Jo-Wilfried Tsonga (Fr.-9) – Andy Murray (V. Brit.-8)

Stan Wawrinka (Švaj.-3) – Tommy Robredo (Šp.-16)

Kei Nišikori (Jap.-10) – Milos Raonic (Kan.-5)

Tomáš Berdych (ČR-6) – Dominic Thiem (Rak.)

Marin Čilič (Chor.-14) – Gilles Simon (Fr.-26)

Grigor Dimitrov (Bul.-7) – Gael Monfils (Fr.-20)

Roberto Bautista-Agut (Šp.-17) – Roger Federer (Švaj.-2)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Andy MurrayDavid FerrerDavid GoffinDominic ThiemFeliciano LópezGael MonfilsGilles SimonGrigor DimitrovJo-Wilfried TsongaKei NišikoriKevin AndersonMarcel Granollers-PujolMarin ČiličMilos RaonicNovak DjokovičPhilipp KohlschreiberRichard GasquetRoberto Bautista-AgutRoger FedererStan WawrinkaTomáš BerdychTommy Robredo