Cibulková v Tokiu vypadla, Kerberová sa dostala do Klubu 400

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Dominika Cibulková postúpila v Tokiu do štvrťfinále
Slovenská tenistka Dominika Cibulková postúpila do štvrťfinále na turnaji Pan Pacific Open v japonskom Tokiu, keď si v stredu poradila v osemfinálovom 2. kole s Američankou CoCo Vandeweghovou vo dvoch setoch po vyrovnanom priebehu za 126 minút 7:6 (5), 7:5. Foto: SITA/AP

TOKIO 19. septembra (WEBNOVINY) – Slovenská tenistka Dominika Cibulková nasadená ako šiesta prehrala v piatkovom zápase štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA Premier Toray Pan Pacific Open v japonskom Tokiu s nemeckou jednotkou tohto podujatia Angelique Kerberovou za 62 minút hladko 3:6, 0:6.

Obrazom: Dominika Cibulková vypadla až v štvrťfinále

Dvadsaťpäťročná Bratislavčanka síce v úvodnom sete dva razy zmazala manko brejku, ale od stavu 3:3 získala jej favorizovaná súperka deväť gemov v rade. Dvadsaťšesťročná ľavoruká dvojnásobná grandslamová semifinalistka Kerberová, 8. v renkingu, znížila v bilancii zo vzájomných duelov už na 3:4, hoci na začiatku tejto sezóny ešte zaostávala 0:4. Nadviazala na februárový bratislavský fedcupový úspech 6:3, 7:6 (5).

„Škoda toho… V prvom sete som sa cítila dobre, ale spätne je mi jasné, že som niektoré situácie mohla zvládnuť lepšie. Snažila som sa byť agresívna, občas to však nebolo dostatočné. Vopred som vedela, že súperka bude ako stena a ja si to musím uhrať aktívnym prejavom, vstupovať si do dvorca. Bolo mi jasné, že jej potrebujem vnútiť moju hru. Od stavu 3:3 som však pokazila pár dôležitých lôpt a z druhého setu ma mrzia najmä tie úvodné gemy, v ktorých mi trošku utiekla koncentrácia. Potom to už bolo ťažké. Ona ma postupne dostala do kolotoča, keď som si stále uvedomovala, že musím do toho chodiť, ale zároveň mi chýbalo viac odhodlania,“ povedala Dominika Cibulková pre agentúru SITA.

Zverenkyňa kapitána fedcupovej reprezentácie SR Mateja Liptáka Cibulková (13.) si odnáša z japonskej metropoly 100 bodov do hodnotenia a prémiu 21 780 amerických dolárov. Budúci týždeň sa predstaví v čínskom Wu-chane.

Finalistka januárových melbournských Australian Open Cibulková dosiahla tento týždeň v Tokiu dva singlové úspechy za sebou premiérovo od júna, takže napriek piatkovému nezdaru má povzbudenie po letnom hernom trápení.

Nemecká tenistka s poľskými koreňmi aj sídlom Angelique Kerberová dosiahla jubilejný 400. zápasový úspech vo dvojhre vo svojej kariére na hlavnom profesionálnom okruhu.

Kerberová bude v sobotu v semifinále čeliť postupujúcej z neskoršieho piatkového súboja Ana Ivanovičová (Srb.-3) – Lucie Šafářová (ČR-7).

Dvojhra – štvrťfinále:

Angelique Kerberová (Nem.-1) – Dominika Cibulková (SR-6) 6:3, 6:0 za 62 minút

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Ana IvanovičováAngelique KerberováDominika CibulkováLucie Šafářová