Lacko si v Šen-čene zahrá v osemfinále, Kližal vypadol

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Tenis davis cup klizan
Martin Kližan vracia úder Američanovi Samovi Querreymu počas play-off Davisovho pohára. Spojené štáty, 12. septembra 2014. Foto: SITA/AP

ŠEN-ČEN 23. septembra (WEBNOVINY) – Slovenský tenista Martin Kližan neuspel v utorňajšom dueli dvoch kvalifikantov v 1. kole hlavnej súťaže dvojhry na turnaji ATP World Tour 250 Shenzhen Open v čínskom Šen-čene (dotácia 655 955 USD, tvrdý povrch).

Proti Srbovi Viktorovi Troickému odstúpil po 109 minútach za stavu 7:5, 1:6, 0:3. Odnáša si 12 bodov do hodnotenia a prémiu 6070 amerických dolárov.

Troicki sa vrátil po odpykaní trestu za doping

Dvadsaťpäťročný Bratislavčan Kližan, 56. v renkingu, teraz zaostáva vo vzájomnej bilancii 1:2. O tri roky starší Troicki (174., bol však už aj na 12. poste) predtým uspel v päťseťáku v 2. kole Wimbledonu 2012 a potom sa mu zverenec Martina Damma revanšoval vlani takisto na tráve v anglickom Eastbourne.

Spoludržiteľ Davis Cupu 2010 Troicki hrá iba na siedmom turnaji po vypršaní trestu za prehrešok proti antidopingovým pravidlám. Už stihol triumfovať na antukových challengeroch v talianskom Come a Banje Luke v Bosne a Hercegovine. Belehradčan v osemfinále vyzve španielsku jednotku tohto podujatia Davida Ferrera.

Lacko odstavil Donského

Slovenský tenista Lukáš Lacko postúpil do osemfinálového 2. kola hlavnej súťaže dvojhry na turnaji ATP World Tour 250 v čínskom Šen-čene.

V utorkovom zápase úvodného kola zdolal daviscupový reprezentant Rusa Jevgenija Donského za 84 minút 6:1, 7:6 (4). Súperovi, ktorému na okruhu čelil prvý raz v kariére, vzal v prvom sete podanie už v prvom geme a potom ešte dvakrát.

V druhom o jeho víťazstve rozhodol až tajbrejk a v ňom hneď prvý ponúknutý mečbal na príjme. Lacko sa v osemfinálovom 2. kole stretne s úspešným z neskoršieho utorkového duelu Gilles Simon (Fr.-5) – Ričardas Berankis (Litva).

Výsledok utorkového stretnutia 1. kola dvojhry na turnaji ATP World Tour 250 Shenzhen Open v čínskom Šen-čene

Lukáš Lacko (SR) – Jevgenij Donskoj (Rus.) 6:1, 7:6 (4) za 84 minút

Viktor Troicki (Srb.) – Martin Kližan (SR) 5:7, 6:1, 3:0 – skreč, Kližan po 109 minútach odstúpil

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Gilles SimonLukáš LackoMartin Kližan