Rafael Nadal vyhral prvú oficiálnu dvojhru po maródke

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Rafael Nadal
Španielsky tenista Rafael Nadal. Foto: SITA/AP

PEKING 30. septembra (WEBNOVINY) – Španielsky tenista Rafael Nadal uspel vo svojom premiérovom oficiálnom zápase vo dvojhre po problémoch so zápästím „nedominantnej“ pravej ruky.

V utorok v 1. kole singlovej súťaže na turnaji ATP World Tour 500 China Open v čínskom Pekingu zdolal Francúza Richarda Gasqueta za 79 minút 6:4, 6:0 a v osemfinálovom 2. kole bude čeliť nemeckému kvalifikantovi Petrovi Gojowczykovi. V pondelok Nadal prehral v 1. kole štvorhry po boku krajana Pabla Andújara s česko-americkou dvojicou Tomáš Berdych, John Isner.

„Celkovo musím byť spokojný s tým, ako som zahral. Po troch mesiacoch bez zápasu je víťazstvo nad súperom ako Richard veľmi pozitívnym návratom. Myslím si, že som si počínal solídne, robil som málo chýb. Ešte dôležitejšie ako vyhrávanie či prehrávanie je však teraz pre mňa trávenie času na kurte. To je momentálne kľúč. Už mám istotu, že tu absolvujem minimálne dva duely. Budem sa zo všetkých síl usilovať, aby boli aspoň tri. Beriem to krok za krokom,“ cituje web Asociácie tenisových profesionálov Nadala. Proti Gasquetovi, ktorého sa verejne zastal počas Francúzovej dávnejšej kokaínovej kauzy, zvýšil v štatistike z hlavnej úrovne na 13:0.

Druhý muž svetového rebríčka Nadal minulý štvrtok v exhibičnom dueli v kazašskej Astane prekonal Francúza Jo-Wilfrieda Tsongu.

Nadal pauzoval od 1. júla, keď v osemfinále Wimbledonu nestačil na Austrálčana Nicka Kyrgiosa. Dvadsaťosemročný Malorčan následne premaródoval celú letnú zámorskú sériu turnajov na tvrdom povrchu vrátane newyorských grandslamových US Open.

Dvojhra – 1. kolo:

Rafael Nadal (Šp.-2) – Richard Gasquet (Fr.) 6:4, 6:0 za 79 minút

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe John IsnerRafael NadalRichard GasquetTomáš Berdych