Gombos v prvom kole dvojhry vo Valencii nestačil na Lópeza

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Norbert Gombos
Slovenský tenista Norbert Gombos. Foto: SITA, AP

VALENCIA 21. októbra (WEBNOVINY) – Slovenský kvalifikant Norbert Gombos prehral v utorňajšom stretnutí 1. kola hlavnej súťaže dvojhry na turnaji ATP World Tour 500 Valencia Open v španielskej Valencii (dotácia 2 204 230 eur, tvrdý povrch Greenset v hale) s favorizovaným domácim Felicianom Lópezom, 15. vo svetovom rebríčku, za 67 minút dôstojne dvakrát 4:6. Stále teda čaká na svoj premiérový úspech v „main draw“ na hlavnej profesionálnej úrovni.

Gomboš bol o krok vpredu až v druhom sete

Gombos v úvodnej fáze vyrovnal z 0:2 (a kritického manka 0:40 pri vlastnom podaní aj neskoršieho štvrtého brejkbalu v tejto hre) na 2:2. Za stavu 4:3 sa na príjme dostal na sľubných 30:15, nie však ďalej. V nasledujúcom geme sám prišiel o podanie a potom na returne nezískal ani fiftín.

V druhom sete bol Gombos o krok vpredu až do stavu 3:3, potom však od skóre 0:40 neodolal druhému brejkbalu – 3:4. V ôsmom geme nepridal nadstavbu k náskoku 30:15, v desiatom sa López na nulu dopodával k postupu.

„Škoda… Začal som trochu nervózne, ale potom som sa vrátil do diania tým, že som súpera brejkol späť. Zápas bol z mojej strany dobrý a rozhodli len dva brejky. Je to pre mňa veľká skúsenosť a dúfam, že s takýmito tenistami budem hrať čoraz viac,“ uviedol pre agentúru SITA Norbert Gombos, ktorý najbližšie bude štartovať až od 3. novembra na podujatí ATP Challenger Tour Slovak Open v Bratislave: „Chcem sa na ten turnaj dobre pripraviť.“

Tenista zažíva paradoxnú jeseň

Dvadsaťštyriročný galantský rodák Gombos, 136. v renkingu, si odnáša 20 bodov do hodnotenia a prémiu 11 280 eur brutto. Objav tohtoročnej slovenskej daviscupovej sezóny zažíva paradoxnú jeseň.

Na challengeroch a v spomenutej „šalátovej mise“ ťahá sériu šiestich prehier, ale zároveň sa dva razy za rovnaký počet turnajov kvalifikoval do „main draw“ na hlavnej profesionálnej úrovni World Tour, na ktorej si predtým nikdy nezahral. Vo Viedni minulý utorok ako tzv. lucky loser podľahol Jürgenovi Melzerovi v troch setoch. Zhodou okolností teda – rovnako ako teraz vo Valencii – čelil domácemu 33-ročnému ľavákovi.

Gombos stále má šancu zmestiť sa priamo do hlavnej súťaže na januárových melbournských Australian Open. Stačiť by mu mohol prírastok približne 120 – 130 bodov. Do konca sezóny pritom obhajuje už len 18 bodov.

Dvojhra – hlavná súťaž – 1. kolo:

Feliciano López (Šp.-4) – Norbert Gombos (SR) 6:4, 6:4 za 67 minút

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Feliciano LópezNorbert Gombos