Kližan je so sezónou spokojný, chce sa dostať do Top 10

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Martin Kližan v Pekingu vyradil Rafaela Nadala
Slovenský tenista Martin Kližan (na zábere) na turnaji ATP World Tour 500 v čínskom Pekingu zdolal Rafaela Nadala 6:7 (7), 6:4, 6:3. Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 24. októbra (WEBNOVINY) – Slovenský tenista Martin Kližan v tejto sezóne zo zdravotných dôvodov už dohral. Nebude štartovať v kvalifikácii v Paríži-Bercy ani 3. – 9. novembra na bratislavskom challengeri Slovak Open, na ktorý by ako člen Top 50 potreboval voľnú kartu.

„V nedeľu letím na Tenerife za známym fyzioterapeutom Michalom Novotným, zostanem tam deväť dní, uňho na klinike sa chcem doliečiť,“ povedal 25-ročný Bratislavčan pre denník SME.

Vo Valencii hral s bolesťami

Kližan tento týždeň v španielskej Valencii hral napriek problémom so zápästím dominantnej ľavej ruky. V 1. kole zdolal 16-ročného amerického držiteľa voľnej karty Stefana Kozlova, na osemfinále však už nenastúpil:

„Videl som, že v 1. kole mám dobrý žreb. Chcel som to využiť, aj keď som sa ešte nedoliečil. Získal som 45 bodov do rebríčka, no ďalej som už nemohol pokračovať. Ak by som v tom 1. kole mal silnejšieho súpera, asi by som po 2 – 3 gemoch zápas skrečoval. Mladík Kozlov však bol pomerne ľahký súper. Trochu som zariskoval, hral som s bolesťami. Pred zápasom som si zobral tabletku. Informoval som sa u lekára a sám som sa rozhodol, že idem hrať.“

Nováčika roka 2012 na hlavnom profesionálnom okruhu Kližana motivovala najmä šanca dostať sa medzi nasadených v súvislosti s januárovými melbournskými grandslamovými Australian Open: „Do Valencie ma pritiahli body do rebríčka. Istotu teraz nemám, ale aspoň som to skúsil.“ Držiteľ dvoch singlových titulov aktuálne figuruje presne na 32. pozícii v prepočtovej online verzii renkingu, do tohto týždňa vstupoval na 37. mieste.

Cieľom je najlepšia svetová desiatka

Kližan vyslovil spokojnosť so sezónou, v ktorej musel vynechať dovedna 2 – 3 mesiace pre zranenia či choroby, ale aj získal svoj druhý singlový titul na úrovni World Tour (Mníchov) či zdolal Španiela Rafaela Nadala. „Ak zostanem zdravý a budem pokračovať vo výkonoch ako naposledy na sérii turnajov v Ázii, tak sa v roku 2015 môžem dostať do Top 10. Verím si, že mám na to, aby som splnil tento cieľ,“ uviedol zverenec Martina Damma a predznamenal, že má záujem o pokračovanie spolupráce so spomenutým českým koučom. Koncom novembra za ním odletí na Floridu na medzisezónnu prípravu.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Martin Kližan