Nadal vynechá turnaj v Paríži i Londýne, podstúpi operáciu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Rafael Nadal podstúpi operáciu slepého čreva
Štrnásťnásobný grandslamový šampión Rafael Nadal má problémy so slepým črevom. Rozhodol sa podstúpiť operáciu. Foto: SITA/AP

LONDÝN 25. októbra (WEBNOVINY) – Španielsky tenista Rafael Nadal už nebude v tejto sezóne hrať, 3. novembra podstúpi operáciu slepého čreva. Zrušil svoj štart na budúcotýždňovom podujatí ATP World Tour Masters 1000 BNP Paribas v hale Palais Omnisports v Paríži-Bercy aj na koncosezónnom výberovom šampionáte ATP World Tour Finals 9. – 16. novembra v stánku O2 Arena v Londýne. Informáciu priniesla internetová stránka Asociácie tenisových profesionálov (ATP).

Tretí muž svetového rebríčka Nadal prehral v piatok vo štvrťfinále vo švajčiarskom Bazileji s mladučkým 17-ročným Chorvátom Bornom Čoričom 2:6, 6:7 (4).

Problémy má už od októbra

Dvadsaťosemročný 14-násobný grandslamový šampión Nadal má problémy s apendixom od začiatku októbra, bol v nemocnici medzi turnajmi v Pekingu, kde vo štvrťfinále prehral s Martinom Kližanom, a Šanghaji.

V Číne pôvodne stačili antibiotiká, ale už pred návratom do Európy Nadal avizoval chirurgický zákrok v dohľadnom čase. Chcel ho oddialiť na obdobie po šampionáte v britskej metropole, napokon padlo spomenuté rozhodnutie.

„Ak nemám šancu na celkový triumf, bude lepšie nechať moje telo dať sa dokopy. Akceptujem to a musím na tom byť lepšie na začiatku sezóny 2015. Jedinou cestou k tomu je úplné zdravie, lebo bez neho sa nedá pracovať,“ povedal húževnatý Malorčan, ktorý na „Masters“ bol vo finále v rokoch 2010 a 2013.

Premaródoval celú letnú sériu zápasov

Nadal vinou zápästia nedominantnej pravej ruky pauzoval od 1. júla, keď v osemfinále Wimbledonu nestačil na Austrálčana Nicka Kyrgiosa. Premaródoval celú letnú zámorskú sériu turnajov na tvrdom povrchu vrátane newyorských grandslamových US Open. Vrátil sa 30. septembra v Pekingu.

„Rafova“ absencia v Londýne znamená, že voľné sú ešte štyri miestenky z ôsmich. Istotu práva štartu už majú Srb Novak Djokovič, Švajčiari Roger Federer a Stan Wawrinka a Chorvát Marin Čilič.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Marin ČiličNovak DjokovičRafael NadalRoger FedererStan Wawrinka