Cibulková sa posunie v rebríčku, po Silvestri bude v Top 10

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Dominika Cibuková
Dominika Cibuková Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 31. októbra (WEBNOVINY) – Slovenská tenistka Dominika Cibulková síce napokon nepostúpila do sobotňajšieho semifinále na koncosezónnom podujatí WTA Tournament of Champions v bulharskej Sofii, ale zásluhou dvoch úspechov v základnej skupine Sredec sa v pondelok posunie z 12. na 11. priečku vo svetovom rebríčku WTA vo dvojhre.

Rozhodol o tom fakt, že Ruska Jekaterina Makarovová sa po dvoch prehrách v skupine Serdika na tzv. malých MS odhlásila pre problémy s chrbtom a už teda nemôže získať ďalšie body.

Dvadsaťpäťročná Bratislavčanka Cibulková by sa ani v prípade zisku titulu v Sofii nedostala pred desiatu Nemku Angelique Kerberovú.

Otáznikom v súvislosti s Top 10 zostávalo, kedy ubudne z renkingu pre nasadzovanie teraz deviata Číňanka Na Li, ktorá v septembri ohlásila ukončenie svojej kariéry a následne prestala figurovať v bodovaní Road to Singapore 2014.

„Na Li bude v renkingu do posledného týždňa tohto kalendárneho roka,“ uviedol pre agentúru SITA Kevin Fischer z Tenisovej asociácie žien (WTA). Znamená to, že Cibulková v januári bude nazad v Top 10.

Finalistka januárových melbournských grandslamových Australian Open Cibulková tento rok bola premiérovo vo svojej kariére v prominentnej desiatke, a to od 31. marca do 7. júla – pobudla v nej teda 14 týždňov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Dominika CibulkováJekaterina makarovováNa Li