Češky po získaní Pohára federácie žúrovali aj s Nemkami

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Finále Pohára federácie: Česko - Nemecko
České tenistky sa po sezónach 2011 a 2012 tretí raz v ére samostatnosti stali víťazkami Pohára federácie. Foto: SITA/AP

PRAHA 10. novembra (WEBNOVINY) – České tenisové reprezentantky oslavovali triumf vo víkendovom pražskom finále Pohára federácie družstiev žien proti Nemkám (3:1) až do rána. V bare v centre mesta pri tom boli aj zdolané súperky.

Na oficiálnej večeri sa nás pýtali, kam pôjdeme, a potom za nami prišiel celý ich tím. Miešali sa tam české, nemecké a anglické songy, takže sa tancovalo na všetko. Aj spoločne,“ prezradila líderka domácich Petra Kvitová počas pondelňajšieho fototermínu v blízkosti Karlovho mosta, citoval ju web TenisPortal.cz.

Obrazom: Finále Pohára federácie: Česko – Nemecko

Ideálnejšie miesto by sa ani nenašlo. Sme rady, že tu môžeme byť. Budeme mať krásne snímky s hradom za nami,“ skonštatovala štvorka svetového rebríčka WTA Kvitová a predznamenala dovolenku: „Mám dva týždne voľna. Ešte však neviem, kam a s kým pôjdem niekam do tepla. Je to otvorené.“ Kvitovej priateľ, hokejista Radek Meidl, je uprostred sezóny v Poľsku.

Spoločne s Kvitovou, Luciou Šafářovou, Andreou Hlaváčkovou a Luciou Hradeckou boli na fotení aj Karolína Plíšková a Klára Koukalová. Zo širšieho kádra, ktorý sa počas sezóny pričinil o triumf, chýbala Barbora Záhlavová-Strýcová. „Je to škoda. Chápem, že bola sklamaná vzhľadom na to, akú mala sezónu. Žiaľ, či vlastne našťastie, máme veľa kvalitných hráčok a mohli by sme zložiť aj dva fedcupové tímy,“ upozornil kapitán Češiek Petr Pála v online rozhovore s čitateľmi iDnes.cz.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Barbora Záhlavová-StrýcováKarolína PlíškováPetra Kvitová