Serena túži po titule, potrebuje nazad vlaňajšie podanie

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Serena Williamsová získala svoj 7. titul vo dvojhre v Miami
Americká tenistka Serena Williamsová počas finálového zápasu na turnaji v Miami, v ktorom porazila Číňanku Na Li za 120 minút 7:5, 6:1. Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 19. decembra (WEBNOVINY) – Americká líderka svetového rebríčka tenistiek vo dvojhre Serena Williamsová sa na newyorských US Open vyrovnala v počte singlových grandslamových titulov Martine Navrátilovej a Chris Evertovej, už ich má na konte 18 a práve v rozhovore s druhou spomenutou legendou pre ESPN potvrdila ambíciu útočiť na 22 vrcholných trofejí Nemky Steffi Grafovej.

„Momentálne sa však koncentrujem na ďalší krok v podobe 19. triumfu. Rada by som ho zvládla už na Australian Open. Neviem, či sa mi to podarí, ale vopred je mi jasné, že ak áno, v tej chvíli začnem myslieť na 20. úspech,“ povedala 33-ročná Serena.

Mladšia zo sestier Williamsových sa označila za perfekcionistku a dodala: „Potrebujem nazad moje podanie zo sezóny 2013, ale ešte vo vylepšenej verzii. V roku 2014 ma táto zložka trochu zrádzala. Robila som priveľa dvojchýb, občas aj nejakých sedem za zápas, z čoho som šalela. Keď som netrafila, prízvukovala som si, že ďalšie podanie musí ísť dnu, čo nie je úplne vhodná cesta.“

Serena v tejto sezóne okrem triumfu na medzinárodných otvorených majstrovstvách Spojených štátov amerických nebola na Majors ani len vo štvrťfinále.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Serena Williamsová