Djokovič v Dauhe hladko postúpil, Nadal prekvapujúco prehral

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Djokovic
Srbský tenista Novak Djokovič sa aj naďalej drží na čele svetového rebríčka ATP pre nasadzovanie vo dvojhre. Foto: SITA/AP

DAUHA 6. januára (WEBNOVINY) – Svetový hráč číslo 1, Srb Novak Djokovič, v utorok úspešne vstúpil do novej tenisovej sezóny na hlavnom okruhu ATP vo dvojhre.

Krajana vybavil za necelú hodinu

Djokovič zdolal v 1. kole na turnaji ATP World Tour 250 Qatar ExxonMobil Open v katarskej Dauhe (dotácia 1 221 320 USD, tvrdý povrch Plexicushion) nenasadeného krajana Dušana Lajoviča hladko 6:2, 6:1. Stretnutie trvalo iba 59 minút a víťaz využil 5 zo 6 brejkových príležitostí.

Dvadsaťsedemročný Djokovič si tiež výrazne viac pomohol prvým aj druhým servisom ako jeho o tri roky mladší súper, ktorému patrí vo svetovom rebríčku 68. priečka. Súperom rodáka z Belehradu Djokoviča v 2. kole bude Ukrajinec Sergij Stachovskij.

Djokovič už predtým uspel v Dauhe aj v 1. kole štvorhry, kde hrá po boku krajana Filipa Krajinoviča. Spoločne zdolali držiteľov voľnej karty, domáceho Jabora Mohammeda Aliho Mutawu a Tunisana Maleka Jaziriho, 6:1, 6:4.

Djokovič hral v prvých dňoch nového roka aj na exhibičnom turnaji Mubadala World Tennis Championship v Abú Zabí v SAE, kde pre horúčku nenastúpil na finále proti Andymu Murrayovi. V utorok v Dauhe jeho výkon nejavil žiadne známky ochorenia. Na prestížnom „novoročnom“ turnaji v Katare štartuje zverenec Borisa Beckera a Mariána Vajdu vôbec po prvý raz.

Nadal bol slabý v brejkbaloch

Zatiaľ čo svetová jednotka Novak Djokovič hladko postúpil do 2. kola dvojhry, trojka renkingu Rafael Nadal zo Španielska vo svojom utorňajšom úvodnom súboji novej sezóny vo dvojhre na okruhu ATP nečakane zakopol.

Nadal nasadený ako druhý podľahol v zápase 1. kola nemeckému takisto ľavorukému kvalifikantovi Michaelovi Berrerovi za 117 minút 6:1, 3:6, 4:6. Štrnásťnásobný grandslamový šampión Nadal mal iba 16-percentnú úspešnosť pri brejkbaloch, keď premenil 2 z 12 pokusov.

Tridsaťštyriročný veterán Berrer (127. v rebríčku ATP) počas zápasu stupňoval svoj výkon. Na začiatku tretieho setu slávneho súpera po druhý raz brejkol a tento náskok si udržal až do konca, hoci za stavu 5:4 pri vlastnom podaní musel čeliť trom brejkbalom.

Dvadsaťosemročný Nadal predtým v Dauhe uspel aspoň vo štvorhre, keď spoločne s Argentínčanom Juanom Monacom si poradili s Talianom Simonem Bolellim a Argentínčanom Leonardom Mayerom 6:3, 6:3. V dňoch 1. – 3. januára Nadal takisto štartoval na exhibičnom podujatí v Abú Zabí v SAE, kde v semifinále dostal výprask od Andyho Murrayho 2:6, 0:6 a v dueli o 3. miesto prekonal Švajčiara Stana Wawrinku 7:6 (1), 6:3.

Súhrn výsledkov utorňajších stretnutí 1. kola dvojhry na tenisovom turnaji ATP World Tour 250 Qatar ExxonMobil Open v katarskej Dauhe

(dotácia 1 221 320 USD, tvrdý povrch Plexicushion):

Novak Djokovič (Srb.-1) – Dušan Lajovič (Srb.) 6:2, 6:1

Michael Berrer (Nem.) – Rafael Nadal (Šp.-2) 1:6, 6:3, 6:4

Tomáš Berdych (ČR-3) – Denis Istomin (Uzb.) 6:1, 6:4

David Ferrer (Šp.-4) – Thiemo de Bakker (Hol.) 6:7 (4), 6:4, 6:3

Jan-Lennard Struff (Nem.) – Philipp Kohlschreiber (Nem.-5) 7:6 (3), 4:6, 6:1

Andreas Seppi (Tal.) – Leonardo Mayer (Arg.-8) 5:7, 7:6 (4), 7:6 (4)

Nikoloz Basilašvili (Gruz.) – Michail Južnyj (Rus.) 7:5, 6:2

Blaž Kavčič (Slovin.) – Juan Monaco (Arg.) 7:6 (3), 6:4

Joao Souza (Braz.) – Malek Jaziri (Tun.) 3:6, 6:4, 6:3

Sergij Stachovskij (Ukr.) – Jabor Mohammed Ali Mutawa (Kat.) 6:1, 6:1

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Andreas SeppiDavid FerrerDenis IstominDušan LajovičJuan MonacoMichael BerrerMichail JužnyjNikoloz BasilašviliNovak DjokovičPhilipp KohlschreiberRafael NadalSergij StachovskijTomáš Berdych