Austrálčania odohrali päťsetové drámy, všetci postúpili

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Nick Kyrgios
Austrálsky tenista Nick Kyrgios prekonal v prvom kole Australian Open Argentínčana Federica Delbonisa 7:6 (2), 3:6, 6:3, 6:7 (5), 6:3. Foto: SITA/AP

MELBOURNE 19. januára (WEBNOVINY) – Niekdajší líder svetového rebríčka tenistov Lleyton Hewitt nastúpi na melbournských grandslamových Australian Open 19. raz a pravdepodobne to bude jeho prinajlepšom predposledný štart, domáci fanúšikovia už majú k dispozícii nových hrdinov.

Všetky správy z Australian Open nájdete

—-> TU.

Štyria Austrálčania v pondelok v 1. kole dvojhry absolvovali 5-setové drámy, všetci uspeli – Nick Kyrgios, Thanasi Kokkinakis, Marinko Matosevic aj James Duckworth.

Obrazom: Najkrajšie momenty z prvého dňa Australian Open

Devätnásťročný Kyrgios, 53. v renkingu, po zrušení štartu na Hopmanovom pohári v Perthe a prehre v 1. kole v Sydney dal otáznik nad svoju účasť, teraz prekonal Argentínčana Federica Delbonisa 7:6 (2), 3:6, 6:3, 6:7 (5), 6:3. Štvrťfinalista vlaňajšieho Wimbledonu skončil po polnoci miestneho času a podľa twitterového konta podujatia vyhlásil: „Bol som nadšený, keď som znova vkročil na tento kurt. V ostatnom čase som neodohral nejako veľa zápasov a bolo úžasné takto sa napokon dostať za cieľovú čiaru.“ Kyrgiosa čaká chorvátsky majster es Ivo Karlovič. Austrálčan teraz má v „maratónoch“ štatistiku 2:1. Vlani v 2. kole v Melbourne Parku prehral s Francúzom Benoitom Pairem z náskoku 2:0 na sety.

Obrazom: Fantastický úvodný deň našich na Australian Open, všetci postúpili do ďalšieho kola

Osemnásťročný držiteľ voľnej karty Kokkinakis (147.) čelil vo štvrtom sete štyrom mečbalom favorizovaného Lotyša Ernesta Gulbisa pri vlastnom podaní, napokon vo svojom premiérovom päťsetovom stretnutí triumfoval 5:7, 6:0, 1:6, 7:6 (2), 8:6, odkrúžil si čestné kolo s desiatkami tľapnutí do nastavených dlaní priaznivcov a vyhlásil: „Som nadšený. Je to najúžasnejší triumf v mojej doterajšej kariére. Publikum bolo neuveriteľné.“ Hostitelia v tomto prípade zároveň nadobudli istotu 3. kola, keďže stredajším súperom Kokkinakisa bude Sam Groth.

Vekovo do generácie „mladých pušiek“ predsa len menej zapadajúci 29-ročný Matosevic (81.) prekonal Rusa Alexandra Kudriavceva 6:4, 6:7 (5), 4:6, 7:5, 6:3, vyslúžil si tým šancu preveriť trojnásobného finalistu tohto podujatia, Brita Andyho Murrayho (bilancia 0:2). V dráme zabodoval premiérovo v kariére, a to na piaty pokus.

„Wild card“ disponujúci 22-ročný Duckworth (120.) zdolal Slovinca Blaža Kavčiča 6:2, 5:7, 7:6 (7), 3:6, 6:2 a jeho najbližším protivníkom bude Francúz Richard Gasquet. Austrálčan to aktuálne v drámach má 2:3. Predvlani na AO najprv jednu zvládol v derby s Benjaminom Mitchellom, potom podľahol práve Kavčičovi 8:10 v piatom. Dočkal sa satisfakcie. Gasquetovi sa môže pomstiť za 5-setový nezdar z 1. kola vlaňajšieho Wimbledonu.

Takisto v pondelok postúpil do 2. kola domáci búrlivák Bernard Tomic aj spomenutý obávaný bombardér Groth (stroskotali Jordan Thompson, Luke Saville a John Millman), v utorok vstúpi do diania Hewitt proti Číňanovi s voľnou kartou Ce Čangovi.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Bernard TomicIvo KarlovičJames DuckworthLleyton HewittNick KyrgiosRichard Gasquet