Video: Šarapovová dala súperke kanára, uspela aj Bouchardová

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Maria Šarapovová
Ruská tenistka Maria Šarapovová počas osemfinálového zápasu Australian Open, v ktorom deklasovala Číňanku Šuaj Pcheng 6:3, 6:0. Melbourne, 25. január 2015. Foto: SITA/AP

MELBOURNE 25. januára (WEBNOVINY) – Osemfinálové zápasy ženskej dvojhry na úvodnom grandslamovom turnaji roka Australian Open sa skončili bez prekvapení. Do štvrťfinále postúpili nasadené hráčky – Maria Šarapovová, Jekaterina Makarovová, Eugenie Bouchardová aj Simona Halepová.

Všetky správy z Australian Open nájdete

—-> TU.

Šarapovová dala Pchengovej kanára

Víťazka tohto podujatia zo sezóny 2008 Šarapovová deklasovala čínsku univerzálku Šuaj Pcheng 6:3, 6:0. „Beriem to tak, že som dostala druhú šancu,“ podotkla držiteľka kariérneho Grand Slamu Šarapovová v súvislosti s dvoma mečbalmi, ktoré odvrátila v 2. kole v derby proti kvalifikantke Alexandre Panovovej.

„Prienik do najlepšej osmičky je v tomto kontexte pre mňa naozaj mimoriadny,“ uznala víťazka prípravného turnaja v Brisbane Šarapovová, ktorá sa vlani na AO lúčila v osemfinále, zastavila ju Dominika Cibulková.

Obrazom: Najkrajšie momenty zo siedmeho dňa Australian Open

Finalistka minuloročného Wimbledonu Bouchardová zvíťazila nad Rumunkou Irinou-Cameliou Begovou 6:1, 5:7, 6:2. Nepykala za to, že pripustila zápletku z náskoku 6:1, 3:0. „Po druhom sete som si počas prestávky v zázemí dopriala tvrdý pohľad v zrkadle. Povedala som si: ‚Genie, toto je neakceptovateľné‘. Fakt som sama sebe trochu nakopala zadok,“ priznala 20-ročná Bouchardová, ktorá vlani v semifinále na južnej pologuli prehrala s Číňankou Na Li.

Video: Maria Šarapovová deklasovala Číňanku Šuaj Pcheng

https://www.youtube.com/watch?v=6GkfdaHrK3A

Bouchardová v osmičke vyzve Šarapovovú, s ktorou má bilanciu 0:3. „Dobre si spomínam najmä na moju prehru s Mariou 6:4, 5:7, 2:6 v semifinále vlaňajšieho Roland Garros. Bola som blízko k úspechu, mala som šance. A potom som bola riadne sklamaná, čo ma teraz určite motivuje,“ povedala Bouchardová.

Nasadená dvojka Šarapovovú k súboji s Bouchardovou povedala: „Súperka hrá naozaj dobre, predvádza sebavedomý tenis plný agresivity. Je predo mnou ťažký súboj, ale na také sa vždy teším.“

Video: Eugenie Bouchardová vyhrala trojsetovú bitku a je vo štvrťfinále

https://www.youtube.com/watch?v=pXflzgG6n8g

Halepová zdolala Wickmayerovú

Makarovová v nedeľu prekonala Nemku Juliu Görgesovú presvedčivo 6:3, 6:2 a o postup do semifinále bude bojovať s Rumunkou Simonou Halepovou. Trojka renkingu WTA splnila v nedeľu v osemfinálovom 4. kole úlohu favoritky proti Yanine Wickmayerovej, Belgičanku zdolala za 79 minút 6:4, 6:2.

Video: Jekaterina Makarovová stratila v osemfinále len päť gemov

https://www.youtube.com/watch?v=bK7t1VwABCY

Finalistka vlaňajšieho rovnako významného parížskeho antukového Roland Garros Halepová mala v Rod Laver Arene pomer „winnerov“ a nevynútených chýb 23:13, zatiaľ čo 25-ročná semifinalistka newyorských US Open 2009 Wickmayerová (80.) skončila na hodnotách 19:24. Niekdajšia 12. žena svetového rebríčka si len vyrovnala miestny osobný rekord spred piatich rokov. Postupujúca zužitkovala 5 z 12 brejkbalov, zdolaná premenila obe svoje šance na returne.

Dvadsaťtriročná rodáčka z Konstance Halepová nedala brejkbal hneď v otváracom geme, ale následne predviedla priebežný obrat z 0:1 na 4:1 s dvojitým brejkom. Na príjme v deviatom geme nevyužila dva jednotlivé setbaly, v desiatej hre sa však hladko dopodávala. V druhom sete síce Rumunka inkasovala okamžitý rebrejk na 2:2, to však napokon bolo zo strany Belgičanky už všetko.

Halepová je vo štvrťfinále na južnej pologuli druhý raz za sebou. Minulý rok v osmičke prehrala s Dominikou Cibulkovou (3:6, 0:6). Zverenkyňa Victora Ionitu upravila v bilancii proti Wickmayerovej na 1:3, s 26-ročnou ľavorukou univerzálkou Makarovovou (11.) stojí 1:0, predvlani v americkom New Havene ju zdolala 6:1, 7:6 (6).

Slovenka Dominika Cibulková nastúpi na osemfinále proti Bieloruske Viktorii Azarenkovej až v pondelok. Organizátori situovali tento duel na hlavný dvorec Rod Laver Arena, začne sa o 1.00 h SEČ.

Výsledky nedeľňajších stretnutí osemfinálového 4. kola dvojhry žien na Australian Open

– 19. januára – 1. februára, celková dotácia 40 miliónov AUD, tvrdý povrch Plexicushion vonku

Dvojhra žien – 4. kolo (osemfinále):

Maria Šarapovová (Rus.-2) – Šuaj Pcheng (Čína-21) 6:3, 6:0

Simona Halepová (Rum.-3) – Yanina Wickmayerová (Belg.) 6:4, 6:2

Eugenie Bouchardová (Kan.-7) – Irina-Camelia Begová (Rum.) 6:1, 5:7, 6:2

Jekaterina Makarovová (Rus.-10) – Julia Görgesová (Nem.) 6:3, 6:2

Známe dvojice vo štvrťfinále dvojhry žien (dolná polovica žrebu):

Jekaterina Makarovová (Rus.-10) – Simona Halepová (Rum.-3)

Eugenie Bouchardová (Kan.-7) – Maria Šarapovová (Rus.-2)

Pondelňajší program osemfinálového 4. kola dvojhry žien (horná polovica žrebu, zhora podľa „pavúka“):

Serena Williamsová (USA-1) – Garbine Muguruzová-Blancová (Šp.-24)

Dominika Cibulková (SR-11) – Viktoria Azarenková (Biel.) / začiatok o 1.00 h SEČ

Madison Keysová (USA) – Madison Brenglová (USA)

Venus Williamsová (USA-18) – Agnieszka Radwanská (Poľ.-6)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Agnieszka RadwanskáDominika CibulkováEugenie BouchardováGarbine Muguruzová-BlancováIrina-Camelia BegováJekaterina makarovováJulia GörgesováMadison KeysováMaria ŠarapovováSerena WilliamsováSimona HalepováVenus WilliamsováViktoria AzarenkováYanina Wickmayerová