Video: Cibulková postúpila na Australian Open do štvrťfinále

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Dominika Cibulková zdolala v osemfinále Australian Open Viktoriu Azarenkovú. Foto: SITA/AP

MELBOURNE 26. januára (WEBNOVINY) – Vlaňajšia finalistka dvojhry žien na Australian Open Dominika Cibulková pokračuje vo víťaznom ťažení na úvodnom grandslame roka 2015 v Melbourne.

Všetky správy z Australian Open nájdete

—-> TU.

V pondelkovom osemfinále zdolala Bielorusku Viktoriu Azarenkovú po veľkom boji za 129 minút 6:2, 3:6 a 6:3. Cibulková predviedla výborný výkon, vybehala množstvo loptičiek, bojovala, hrala s veľkým nasadením a navyše dostatočne agresívne.

Obrazom: Dominika Cibulková v skvelom osemfinále zdolala Viktoriu Azarenkovú

Cibulková upravila vzájomnú bilanciu s Azarenkovou na hlavnom profesionálnom okruhu na 3:7. Na tvrdom povrchu zdolala 25-ročnú Bielorusku, ktorej po zdravotných peripetiách momentálne patrí až 44. pozícia v rebríčku WTA, premiérovo (1:6).

Súperkou Dominiky Cibulkovej vo štvrťfinále AO bude Američanka Serena Williamsová. Svetová i nasadená jednotka si v pondelkovom osemfinále poradila so Španielkou Garbine Muguruzovou-Blancovou za rovné dve hodiny v troch setoch 2:6, 6:3, 6:2.

Osemfinále:

Dominika Cibulková (SR-11) – Viktoria Azarenková (Bielor.) 6:2, 3:6, 6:3 za 129 minút

Slovenka podľa oficiálnych štatistík nabehala v zápase 1899 metrov. Jej súperka ich mala na svojom konte 1812. Na jejden bod potrebovala Cibulková 10,85 metra.

Slovenka zahrala 3 esá, mala 65 % úspešnosť prvého podania, urobila jednu dvojchybu. Celkovo predviedla 44 víťazných úderov a 29 nevynútených chýb. O jej výhre rozhodli práve víťazné údery (44-32), keďže ďalšie štatistiky boli prakticky vyrovnané.

Serena Williamsová (USA-1) – Garbine Muguruzová-Blancová (Šp.-24) 2:6, 6:3, 6:2 za 120 minút

Obrazom: Najkrajšie momenty z ôsmeho dňa Australian Open

I. set

Azarenková mala lepší vstup do zápasu, keď získala vo svoj prospech prvý gem pri Cibulkovej podaní. Od úvodu hrala agresívne a dôležitý prvý bod získala po siedmich minútach. Bieloruska úspech potvrdila aj pri vlastnom servise.

Od tej chvíle sa však začalo viac dariť 25-ročnej Bratislavčanke, ktorá hrala oveľa presnejšie a tvrdšie. Vďaka dostatočnej agresivite pri úderoch získala na dvorci prevahu. Vychádzali jej víťazné údery, v prvom sete ich zahrala až 21.

Cibulková vyhrala šesť gemov v rade a vybojovala po 35 minútach vo svoj prospech prvý set.

II. set

V druhom dejstve sa situácia zopakovala. Bieloruska vzala Slovenke hneď na úvod jej podanie a potom viedla aj 2:0. Cibulková síce dokázala znížiť na 1:2, ale potom našla Azarenková recept na jej hru a víťazné údery začali pribúdať na konto bieloruskej tenistky. Za stavu 5:2 pri vlastnom servise ešte nepremenila dva setbaly, ďalší gem jej však už patril a vyrovnala stav zápasu.

Video: Najkrajšie momenty zápasu

https://www.youtube.com/watch?v=f2pxNTt7jD8

III. set

Aj v treťom sete viedla bývalá svetová jednotka 2:0, Slovenka však dokázala vyrovnať na 2:2 a potom to bol boj o každú loptičku, aktérky predvádzali na dvorci skvelé predstavenie s množstvom dlhých výmien.

Cibulková vzala šampiónke Australian Open 2012 a 2013 v siedmom geme podanie a potom ho potvrdila, čím sa dostala do vedenia 5:3. V ďalšom geme premenila Cibulková hneď prvý mečbal, keď Azarenková urobila nevynútenú chybu pri forhendovom údere.

„Stále si pamätám na nádherné chvíle v tejto aréne z vlaňajška. Dnes som podala super výkon, hrala som naozaj dobre. Bol to náročný zápas. Mala som dostatok energie, aby som sa v jeho priebehu zlepšila, keďže aj Viktoriin výkon išiel nahor,“ povedala v prvom rozhovore na dvorci Dominika Cibulková.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Dominika CibulkováGarbine Muguruzová-BlancováSerena WilliamsováViktoria Azarenková