Serena Williamsová chytila virózu, Cibulkovú nesmie podceniť

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Najkrajšie momenty z ôsmeho dňa Australian Open
Americká tenistka Serena Williamsová počas osemfinálového zápasu na Australian Open, v ktorom porazila Španielku Garbinu Muguruzovú-Blancovú 2:6, 6:3, 6:2. Melbourne, 26. január 2015. Foto: SITA/AP

MELBOURNE 26. januára (WEBNOVINY) – Americká líderka svetového rebríčka tenistiek Serena Williamsová sa v pondelok v osemfinále grandslamových Australian Open v Melbourne revanšovala Španielke Garbine Muguruzovej-Blancovej (2:6, 6:3, 6:2) za debakel 2:6, 2:6 z 2. kola vlaňajšieho parížskeho Roland Garros, pred štvrťfinále proti Dominike Cibulkovej nestráca ostražitosť.

Všetky správy z Australian Open nájdete

—-> TU.

Je to fakt kvalitná hráčka. S prihliadnutím na svoj vzrast udiera veľmi razantne a hrá dobre. Má silu, kompaktnosť, je to skvelá tenistka. Musím si zachovať koncentráciu a nesmiem súperku podceniť. Veď v minulosti ma už takmer zdolala. Chcem proti nej vyrukovať pripravená,“ skonštatovala na tlačovej besede miestna šampiónka zo sezón 2003, 2005, 2007, 2009 a 2010 Serena, jej slová sprostredkoval web turnaja.

Obrazom: Najkrajšie momenty z ôsmeho dňa Australian Open

Tridsaťtriročná držiteľka 18 singlových titulov z Majors má proti Bratislavčanke štatistiku 4:0. Predvlani ju v Miami prekonala 2:6, 6:4, 6:2 z manka 2:6, 1:4. Serena teraz nie je v 100-percentnom zdravotnom stave: „Chytila som nejakú virózu, ktorá sa tu vyskytuje. Bola som chorá. Nasadila som si vitamínovú kúru a podobné veci. Mám silný kašeľ, ale určite to dnes je menej vážne, ako bolo včera. Cítim sa trochu lepšie.“

Obrazom: Dominika Cibulková v skvelom osemfinále zdolala Viktoriu Azarenkovú

Mladšej zo sestier Williamsových chvíľu trvalo, kým proti „strelkyni“ Muguruzovej-Blancovej našla recept a požadovanú úroveň hry: „Musela som odohrať najlepší z mojich doterajších zápasov na turnaji, inak by som už bola vonku. Nemohla som si počínať vo zvyšku duelu rovnako, pretože by to dopadlo ako na tom Roland Garros. Ona pálila ´winnery´ z oboch strán, dávala mi ich prakticky každým úderom, musela som teda zmeniť prístup. Dovtedy som je to hrala príliš do ruky. Už som však v dianí dostatočne dlho na to, aby som vedela, že keď treba vystupňovať výkon, tak treba vystupňovať výkon. Bola som odhodlaná aspoň tam nechať 1000 %, hoci by to aj neviedlo k obratu.

Pre Cibulkovú môže byť štatistickým povzbudením, že Serena po vynechaní edície 2011 ani raz nebola čo i len v semifinále AO: najprv prehrala v osemfinále s Ruskou Jekaterinou Makarovovou, potom vo štvrťfinále s krajankou Sloane Stephensovou a napokon znova v osemfinále so Srbkou Anou Ivanovičovou.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Dominika CibulkováSerena Williamsová