Tereza Mihalíková na Australian Open vyradila dvojku pavúka

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Tenis, raketa
Foto: SITA/AP

MELBOURNE 26. januára (WEBNOVINY) – Slovenská tenistka Tereza Mihalíková zvíťazila v utorňajšom stretnutí 2. kola dvojhry junioriek na úvodnom grandslamovom turnaji sezóny Australian Open v Melbourne nad Švajčiarkou Jil Belen Teichmannovou nasadenou ako druhou za 143 minút tesne 5:7, 7:6 (5), 7:5. V druhom sete sa pritom dostala z manka 1:3 a neskôr aj 3:4 s brejkom, v rozhodujúcej časti si poradila so skóre 2:4. Šestnásťročná rodáčka z Topoľčian Mihalíková bude v osemfinálovom 3. kole v stredu o 1.00 h SEČ čeliť domácej rovesníčke Sare Tomicovej, sestre Bernarda Tomica.

Všetky správy z Australian Open nájdete

—-> TU.

Mihalíková neskôr v utorok uspela aj v osemfinálovom 2. kole juniorskej štvorhry. Po boku Bielorusky Very Lapkovej, s ktorou sa radovala z deblovej trofeje na minulotýždňovom prípravnom turnaji ITF v Traralgone, zdolala domáci pár Destanee Aiavová, Kimberly Birrellová nasadený ako siedmy za 50 minút jasne 6:3, 6:1. Mihalíková s Lapkovou budú vo štvrťfinále v stredu približne po 5.30 h SEČ hrať s českými dvojkami žrebu Miriam Kolodziejovou a Markétou Vondroušovou.

Obrazom: Najkrajšie momenty z deviateho dňa Australian Open

V utorňajšom zápase osemfinálového 2. kola štvorhry juniorov sa darilo aj Alexovi Molčanovi, ktorý spoločne s Poliakom Hubertom Hurkaczom porazili domáci páro Mitchell Harper, Jack Jaede za 59 minút tesne 6:2, 4:6, 10:6 (zápasový tajbrejk). Vo štvrťfinále deblovej súťaže chlapcov budú v stredu približne po 3.45 h SEČ čeliť dvojkám „pavúka“, Američanovi Williamovi Blumbergovi a Brazílčanovi Orlandovi Luzovi.

Súhrn utorňajších výsledkov slovenských tenistov na Australian Open v Melbourne

– 19. januára – 1. februára, celková dotácia 40 miliónov AUD, tvrdý povrch Plexicushion

Dvojhra junioriek – 2. kolo:

Tereza Mihalíková (SR) – Jil Belen Teichmannová (Švaj.-2) 5:7, 7:6 (5), 7:5 za 143 minút

Štvorhra juniorov – 2. kolo (osemfinále):

Hubert Hurkacz, Alex Molčan (Poľ./SR-8) – Mitchell Harper, Jack Jaede (Aus.) 6:2, 4:6, 10:6 (zápasový tajbrejk) za 59 minút

Štvorhra junioriek – 2. kolo (osemfinále):

Vera Lapková, Tereza Mihalíková (Biel./SR) – Destanee Aiavová, Kimberly Birrellová (Aus.-7) 6:3, 6:1 za 50 minút

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Tereza Mihalíková