Cibulková pôjde na operáciu, dúfa, že US Open ešte zvládne

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Cibulkovú vo štvrťfinále Australian Open prevalcovala Serena
Slovenská tenistka Dominika Cibulková počas štvrťfinálového zápasu na Australian Open, v ktorom prehrala s líderkou svetového rebríčka Serenou Williamsovou za 65 minút dvakrát 2:6. Melbourne, 28. január 2015. Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 21. februára (WEBNOVINY) – Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa bude musieť podrobiť chirurgickému zákroku. V rozbehnutej sezóne však chce operáciu odložiť a podstúpiť ju až po záverečnom grandslamovom turnaji roka US Open. Informuje o tom vo svojom sobotňajšom vydaní denník Plus jeden deň.

Cibulková zo zdravotných dôvodov nebude štartovať ani na budúcotýždňovom turnaji WTA Premier Qatar Total na tvrdom povrchu v katarskej Dauhe. Dvadsaťpäťročná Bratislavčanka tento týždeň pre zranenie achilovky ľavej nohy chýba na podujatí v Dubaji v SAE. Indispozíciu utrpela minulý piatok počas štvrťfinálového súboja s Nemkou Andreou Petkovicovou v belgických Antverpách.

Cibulková dúfa, že noha US Open ešte vydrží

„Po šiestich dňoch rehabilitácie už noha funguje celkom dobre. V sobotu už skúsim ísť plávať, aby som telo začala zaťažovať a od budúceho týždňa idem na kurt,“ prezradila Cibulková, ktorá k svojim zdravotným problémom pre Plus jeden deň uviedla: „Tieto bolesti ma trápia už tri roky. Mám na achilovke výrastok, ktorý mi tam tlačí. Šľacha ako taká je, našťastie, v poriadku. Takmer 90 percent sezóny hrám v chronickej bolesti, ale zvykla som si. Musia mi to odstrániť artroskopiou, ale čaká ma potom pauza takmer tri mesiace, preto rozmýšľam, čo s tým. Vyzerá to, že po US Open sa už odhodlám. Dúfam, že dovtedy noha vydrží.“

Fyzioterapeutka s ňou robí divy

Slovenská tenisová jednotka sa momentálne dáva zdravotne do poriadku, je v starostlivosti lekára a fyzioterapeutky.

„Stále dostávam plazmové injekcie. Tie mi veľmi pomáhajú a divy robí so mnou aj moja fyzioterapeutka Ivetka,“ dodala Cibulková, ktorá sa bude na nasledujúce turnaje na americkom kontinente Indian Wells a Miami pripravovať doma.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Dominika Cibulková