Kližan vyhral deblový titul v Riu, ďakuje spoluhráčovi

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Skvelý deň našich na Australian Open, všetci postúpili ďalej
Slovenský tenista Martin Kližan počas zápasu prvého kola na Australian Open, v ktorom vyhral nad Japoncom Tacumom Itom 7:6 (6), 6:2, 6:4. Melbourne, 19. január 2015. Foto: SITA/AP

RIO DE JANEIRO 22. februára (WEBNOVINY) – Slovenský tenista Martin Kližan a Rakúšan Philipp Oswald sa stali víťazmi štvorhry na turnaji ATP World Tour 500 Rio Open v brazílskom Riu de Janeiro (dotácia 1 548 755 USD, antuka).

V sobotňajšom finále dvoch nenasadených párov zvíťazili nad španielsko-rakúskou dvojicou Pablo Andújar, Oliver Marach za 85 minút 7:6 (3), 6:4 a vybojovali si druhý spoločný deblový titul. Vlani v máji uspeli na antuke na Open de Nice Cote d’Azur vo francúzskom Nice.

„Myslím si, že dnes v noci to trochu oslávime. Uvidíme, čo sa udeje,“ s úsmevom odpovedal na stránke ATP Kližan na margo plánov na sobotňajší večer a na svojom Facebooku dodal: „Ďakujem Philippovi Oswaldovi za super výkony po mojom boku. Aspoň sa mi trochu napravila chuť po nie príliš dobrom singlovom výkone.“

Kližan sa predstavil vo svojom piatom finále na okruhu – treťom deblovom. Zatiaľ ani raz nezaváhal. Má na konte dva tituly vo dvojhre a od soboty tri vo štvorhre. Dvadsaťpäťročný Bratislavčan získal na hlavnom profesionálnom okruhu deblový primát okrem Ria a spomenutého Nice aj v roku 2013 na antuke v chorvátskom Umagu, kde triumfoval spolu so Španielom Davidom Marrerom.

„Mali sme náročné 1. kolo, cez ktoré sme prešli vďaka zvládnutému zápasovému tajbrejku, a potom aj semifinále. V ňom sme dokonca odvrátili mečbal. Úroveň na turnajoch ATP World Tour 500 je veľmi vysoká. Sme radi, že sme získali trofej pre víťazov. Zároveň sme šťastní, že sme vo finále predviedli náš najlepší tenis. Tam sa to počíta. Tešíme sa na ďalšie spoločné vystúpenia v sezóne,“ dodal Oswald.

Víťazi, ktorí pri svojom podaní museli odvracať jediný brejkbal súperov (úspešne), si odnášajú spoločnú prémiu 101 310 dolárov a 500 bodov do príslušného svetového rebríčka.

Štvorhra – finále:

Martin Kližan, Philipp Oswald (SR/Rak.) – Pablo Andújar, Oliver Marach (Šp./Rak.) 7:6 (3), 6:4 za 85 minút

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Martin KližanOliver Marach