Lucky loser opäť prekvapil, mladík Čorič vyradil Murrayho

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Borna Čorič
Chorvátsky tenista Borna Čorič. Foto: SITA/AP

DUBAJ 26. februára (WEBNOVINY) – Vlani Rafael Nadal, teraz Andy Murray – chorvátsky tenista Borna Čorič zbiera skalpy hráčov absolútnej svetovej špičky.

Lucky loser sa vo štvrtok postaral o prvotriedne prekvapenie hladkým vyradením trojky pavúka aj rebríčkového poradia 6:1, 6:3 vo štvrťfinále dvojhry na turnaji ATP World Tour 500 Dubai Duty Free Tennis Championships v Dubaji v Spojených arabských emirátoch (dotácia 2 503 810 USD, tvrdý povrch Decoturf II).

Murray bol pomalý a chyboval

Brit sa proti 18-ročnému 84. hráčovi rebríčka prezentoval 55 nevynútenými chybami a iba 15 víťaznými údermi. Veľa loptičiek z jeho rakety skončilo za základnou čiarou alebo v sieti. Nedostal sa ani k jednému brejkbalu.

„Na začiatku som bol trochu pomalý, až v druhom sete som zlepšil pohyb, hru aj údery. Ale začiatok nebol dobrý. Urobil som príliš veľa chýb, zatiaľ čo súper sa im vyhýbal,“ priznal Murray.

Vidina víťazstva roztriasla Čoričovi kolená

Čorič minulý rok v Bazileji zdolal v rovnakej fáze Nadala, napriek tomu sa mu pri vidine víťazstva roztriasli kolená. „Nachvíľu som za stavu 2:1 stratil koncentráciu. Uvedomil som si, že môžem vyhrať, začal som príliš špekulovať. Po dvoch hrách som sa ale spamätal,“ povedal Chorvát, ktorého do hlavnej súťaže poslalo odhlásenie Philippa Kohlschreibera.

V stredajšom osemfinále mu zase skrečoval v tajbrejku tretieho setu za stavu 4:4 Marcos Baghdatis. „Mal som aj trochu šťastia, ale taký je tenis. Každý deň je o niečom inom,“ konštatoval Čorič. Chorvátskeho mladíka čaká v semifinále Švajčiar Roger Federer, ktorý postúpil po skreči Francúza Richarda Gasqueta.

Súhrn výsledkov štvrtkových stretnutí štvrťfinále dvojhry na turnaji ATP World Tour 500 Dubai Duty Free Tennis Championships v Dubaji v Spojených arabských emirátoch (dotácia 2 503 810 USD, tvrdý povrch Decoturf II)

Dvojhra – štvrťfinále:

Novak Djokovič (Srb.-1) – Marsel Ilhan (Tur.) 6:1, 6:1

Roger Federer (Švaj.-2) – Richard Gasquet (Fr.) 6:1 – skreč, Gasquet odstúpil

Tomáš Berdych (ČR-4) – Sergij Stachovskij (Ukr.) 6:3, 4:6, 6:2

Borna Čorič (Chor.) – Andy Murray (V. Brit.-3) 6:1, 6:3

Semifinálový program:

Novak Djokovič (Srb.-1) – Tomáš Berdych (ČR-4)

Borna Čorič (Chor.) – Roger Federer (Švaj.-2)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Andy MurrayBorna ČoričMarcos BaghdatisNovak DjokovičRafael NadalRichard GasquetRoger FedererSergij StachovskijTomáš Berdych