Video: Šafářová vo finále v Dauhe porazila sirénu Azarenkovú

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viktoria Azarenková
Bieloruská tenistka Viktoria Azarenková počas finálového zápasu na turnaji v Dauhe, v ktorom prehrala s Češkou Luciou Šafářovou. Dauha, 28. február 2015. Foto: SITA/AP

DAUHA 28. februára (WEBNOVINY) – Česká tenistka Lucie Šafářová získala titul vo dvojhre v katarskej Dauhe. Na turnaji WTA Premier 5 Qatar Total Open Šafářová zdolala vo finále dvoch nenasadených hráčok Bielorusku Viktoriu Azarenkovú za 87 minút 6:4, 6:3.

Dvadsaťosemročná ľaváčka Šafářová pridala v trinástom finále na okruhu WTA do zbierky šiesty titul, prvý z Dauhy a zároveň prvý z vyššej úrovne turnajov Premier. V rebríčku WTA sa posunie z 15. na 11. pozíciu. Bývalá svetová jednotka Azarenková (48.) má z Dauhy turnajové víťazstvá z rokov 2013 a 2012, ale teraz skončila tesne pod vrcholom. Usilovala sa o osemnásty singlový titul v kariére.

Vo finále štvorhry sa z triumfu tešili Američanky Raquel Kopsová-Jonesová a Abigail Spearsová. „Štvorky“ podujatia si poradili s najvyššie nasadeným taiwansko-indickým duom Chsieh Su-wej, Sania Mirzová dvakrát 6:4.

Dvojhra – finále:

Lucie Šafářová (ČR) – Viktoria Azarenková (Biel.) 6:4, 6:3

https://www.youtube.com/watch?v=sk0lwc3rVVg

Štvorhra – finále:

Raquel Kopsová-Jonesová, Abigail Spearsová (USA-4) – Chsieh Su-wej, Sania Mirzová (Taiw./India-1) 6:4, 6:4

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Chsieh Su-wejLucie ŠafářováViktoria Azarenková