Gombos prelomil v Cherbourgu prekliatie, získal titul

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Norbert Gombos
Slovenský tenista Norbert Gombos. Foto: SITA, AP

CHERBOURG 1. marca (WEBNOVINY) – Slovenský tenista Norbert Gombos nasadený ako siedmy sa stal víťazom dvojhry na turnaji ATP Challenger Tour vo francúzskom Cherbourgu.

Gombos v nedeľňajšom finále zdolal domácu šestku podujatia Benoita Paireho za 75 minút 6:1, 7:6 (4) a získal prémiu 6150 eur i 90 bodov do príslušného svetového rebríčka.

„Pre mňa je to príjemný pocit, keďže som mal z minulého roka krásne spomienky z môjho prvého finále na challengerovej úrovni, tak preto si to aj najviac cením, že som tu zvíťazil. Cítil som sa dobre celý týždeň. Tým, že začiatok sezóny mi nevyšiel podľa predstáv, som rád, že prišiel takýto úspech v čase, keď som musel aj obhajovať. Na finále som šiel veľmi dobrou taktikou, lebo som súpera sledoval, keď hrával predchádzajúce zápasy. Som rád, že to vyšlo. Sústredil som sa na seba a snažil som sa hrať agresívne počas celého stretnutia. Tešil som sa na finále, lebo som vedel, že nastupujem proti bývalému hráčovi top 20. Preto si cením túto výhru,“ uviedol Norbert Gombos.

Rodák z Galanty premenil svoj piaty finálový pokus na challengerovej úrovni na premiérový singlový titul (vlavi bol vo finále vo Vicenze, Prostějove a Košiciach). Forma 24-ročného Gombosa je prísľubom pred budúcotýždňovým daviscupovým stretnutím proti Slovincom.

Dvojhra – finále:

Norbert Gombos (SR-7) – Benoit Paire (Fr.-6) 6:1, 7:6 (4) za 76 minút

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Benoit PaireNorbert Gombos