Karolína Schmiedlová postúpila do osemfinále v Marrákeši

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Slovenka Schmiedlová zničila v Paríži Venus Williamsovú
Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová sa teší z víťazstva nad Američankou Venus Williamsovou na Roland Garros. Paríž, Francúzsko, 28. mája 2014. Foto: SITA/AP

MARRÁKEŠ 27. apríla (WEBNOVINY) – Slovenská tenistka Karolína Schmiedlová postúpila po pondelkovom víťazstve nad 6:4, nad Španielkou Silviou Solerovou-Espinosovou do osemfinálového 2. kola dvojhry na turnaji WTA International v marockom Marrákeši. Po svojom pondelňajšom víťazstve je ešte tri singlové úspechy na tomto podujatí od postu rebríčkovej jednotky SR.

Dvadsaťročná Košičanka bude v osemfinálovom 2. kole čeliť postupujúcej z duelu argentínskej kvalifikantky Maríe Irigoyenovej a domácej držiteľky voľnej karty Rity Atikovej, čo pôsobí ako papierovo zvládnuteľná úloha, ale už na štvrťfinále sa črtá duel zverenkyne Milana Martinca so Švajčiarkou Timeou Bacsinszkou, jedným z najpríjemnejších objavov sezóny a dvojkou predmetného turnaja.

V prípade prieniku do semifinále by Karolína Schmiedlová bola dva body za Dominikou Cibulkovou k 4. máju, takže by ešte potrebovala prienik do finále v Maroku.

Karolína Schmiedlová, nedávno šampiónka na tvrdom povrchu v hale v poľských Katoviciach, figuruje k 27. aprílu na 46. priečke v renkingu (v prepočtovej verzii sa už posunula na 45. stupienok). Slovenská jednotka Dominika Cibulková, ktorá sa zotavuje po marcovej operácii ľavej nohy, je na 42. mieste.

V Marrákeši bude hrať aj Daniela Hantuchová (55.), ale ani trofej by ju neposunula pred Cibulkovú: mala by o osem bodov menej.

Kar. Schmiedlová má už teraz istotu 30 bodov do príslušného rebríčka a prémie 3310 amerických dolárov.

Výsledok pondelkového stretnutia 1. kjola dvojhry na turnaji WTA International Grand Prix de SAR La Princesse Lalla Meryem v marockom Marrákeši (dotácia 250 000 USD, antuka):

Karolína Schmiedlová (SR.-7) – Silvia Solerová-Espinosová (Šp.) 6:4, 6:4 za 117 minút

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Daniela HantuchováDominika CibulkováKarolína Schmiedlová