Čepelovej sa v Trnave nedarilo, neuspela hneď v prvom kole

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Jana Čepelová
Jana Čepelová Foto: SITA/AP

TRNAVA 6. mája (WEBNOVINY) – Slovenská tenistka Jana Čepelová prehrala v stredajšom stretnutí 1. kola dvojhry na turnaji ITF Empire Slovak Open s dotáciou 100 000 USD na antuke v Trnave s Češkou Terezou Smitkovou nasadenou ako prvou 2:6, 3:6.

Dvadsaťjedenročná Košičanka Čepelová teda ani na štvrtý pokus neprešla v Trnave aspoň do osemfinálového 2. kola. Zverenkyňa Martina Zathureckého hrala na tomto podujatí už v rokoch 2009, 2011 a 2013. Teraz sa stále dáva dokopy po januárovom zápale pľúc.

Každá lopta od nej išla maximálnou rýchlosťou. Bolo to pre mňa ťažké. Žiaľ, nevyšlo to. Je to veľmi zložité, keď sa pozriete na súperku: ako je stavaná, na jej výšku. Ja ju nepretlačím,“ uznala pre web EmpireSlovakOpen.sk Čepelová, ktorá sa najbližšie predstaví na „50-ke“ ITF vo Francúzsku a potom ju čaká kvalifikácia parížskeho grandslamového Roland Garros, keďže po výluke a neobhájení finále v americkom Charlestone klesla mimo Top 100. Aktuálne je na 116. pozícii. V Trnave ešte má šancu vo štvorhre: so Chantal Škamlovou už sú vo štvrťfinále, predstavia sa v ňom vo štvrtok.

Od Slovenky o rok mladšia Smitková, 63. v renkingu a minulý týždeň v Prahe premožiteľka renomovanej krajanky Lucie Šafářovej, sa medzi najlepšími šestnástimi na medzinárodných otvorených majstrovstvách SR 2015 vo štvrtok stretne s Ukrajinkou Juliou Bejgelzimerovou.

Zatiaľ jedinou domácou zástupkyňou v osemfinále je kvalifikantka Rebecca Šramková. Okrem Čepelovej sa hneď na úvod lúčili aj Lenka Juríková, Tereza Mihalíková a Natália Vajdová, šancu ešte bude mať Kristína Schmiedlová.

Dvojhra – 1. kolo:

Tereza Smitková (ČR-1) – Jana Čepelová (SR) 6:2, 6:3

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Jana ČepelováKristína SchmiedlováLenka JuríkováRebecca ŠramkováTereza Mihalíková