Schmiedlová v Ríme vypadla, Hantuchová zvíťazila vo štvorhre

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Karolína Schmiedlová
Karolína Schmiedlová po triumfe na turnaji v Katoviciach poskočila vo svetovom rebríčku zo 67. na 46. miesto a razom sa stala slovenskou dvojkou. Foto: SITA/AP

RÍM 12. mája (WEBNOVINY) – Slovenská lucky loserka z kvalifikácie Karolína Schmiedlová frustrujúcim spôsobom prehrala v utorňajšom stretnutí 1. kola hlavnej súťaže dvojhry na tenisovom turnaji WTA Premier 5 Internazionali BNL d´Italia v Ríme (dotácia 2 183 600 USD, antuka) s jasne favorizovanou Češkou Luciou Šafářovou nasadenou ako dvanástou za 169 minút tesne 6:7 (6), 7:6 (3), 4:6.

Schmiedlová v úvodnom dejstve viedla 4:2 na gemy a neskôr mala dva setbaly za sebou na príjme v desiatej hre. V tajbrejku tejto časti neťažila z počiatočného relatívne sľubného náskoku 3:1.

V druhom sete síce pustila 28-ročnú 14. ženu hodnotenia Šafářovú z 3:0 a 5:3 na 5:5, ale tentoraz lepšie zvládla tajbrejkovú lotériu. V rozhodujúcom sete Slovenka prehrávala 0:1 s brejkom, mala však aj náskok 4:1. Odvtedy nezískala už ani gem.

Dvadsaťročná Košičanka Karolína Schmiedlová, aktuálne 46. vo svetovom rebríčku (nedávno si utvorila osobný rekord v podobe 43. pozície), sa teda napokon predsa len nechopila príležitosti, ktorú dostala prostredníctvom storna štartu Rusky Svetlany Kuznecovovej. Zverenkyňa Milana Martinca prehrala vo finálovom 2. kole kvalifikácie s Ruskou Jelenou Vesninovou. Odnáša si 21 bodov do hodnotenia (vrátane kvalifikácie) a prémiu 6020 eur brutto.

Staršia zo sestier Schmiedlových potrebovala v talianskej metropole prienik do štvrťfinále, ak chcela predstihnúť Dominiku Cibulkovú na poste národnej jednotky. Takúto šancu počas tohto týždňa ešte má Magdaléna Rybáriková.

Daniela Hantuchová a Austrálčanka Samantha Stosurová zvíťazili v utorňajšom zápase 1. kola štvorhry nad domácim párom Maria Elena Camerinová, Corinna Dentoniová 6:0, 6:4. Obe dvojice dostali voľnú kartu na štart v deblovej súťaži v talianskej metropole. Hantuchová a Stosurová budú v osemfinálovom 2. kole čeliť Američanke Bethanie Mattekovej-Sandsovej a Češke Lucii Šafářovej nasadeným ako piatym.

Súhrn výsledkov utorňajších stretnutí 1. a 2. kola dvojhry a výsledok zápasu 1. kola štvorhry so slovenským zastúpením na tenisovom turnaji WTA Premier 5 Internazionali BNL d´Italia v Ríme (dotácia 2 183 600 USD, antuka):

Dvojhra – 1. kolo:

Lucie Šafářová (ČR-12) – Karolína Schmiedlová (SR) 7:6 (6), 6:7 (3), 6:4

Carla Suárezová-Navarrová (Šp.-10) – Mona Barthelová (Nem.) 6:4, 2:6, 6:3

Jelena Jankovičová (Srb.-16) – Camila Giorgiová (Tal.) 7:5, 7:5

Viktoria Azarenková (Biel.) – Lucie Hradecká (ČR) 7:5, 2:6, 6:1

Irina-Camelia Begová (Rum.) – Urszula Radwanská (Poľ.) 4:6, 6:2, 6:1

Alexandra Dulgherová (Rum.) – Misaki Doiová (Jap.) 6:7 (2), 6:3, 6:3

Daria Gavrilovová (Rus.) – Belinda Bencicová (Švaj.) 6:7 (2), 7:5, 6:2

Bojana Jovanovská (Srb.) – Caroline Garciová (Fr.) 7:6 (4), 4:6, 6:2

Kristina Mladenovicová (Fr.) – Mónica Puigová (Portor.) 7:5, 6:2

Elina Svitolinová (Ukr.) – Flavia Pennettová (Tal.) 6:4, 6:2

2. kolo:

Serena Williamsová (USA-1) – Anastasia Pavľučenkovová (Rus.) 6:1, 6:3

Maria Šarapovová (Rus.-3) – Jarmila Gajdošová (Aus.) 6:2, 3:1 – skreč, Gajdošová odstúpila

Timea Bacsinszká (Švaj.) – Sabine Lisická (Nem.) 6:4, 6:3

Štvorhra – 1. kolo:

Daniela Hantuchová, Samantha Stosurová (SR/Aus.) – Maria Elena Camerinová, Corinna Dentoniová (Tal.) 6:0, 6:4

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Anastasia PavľučenkovováBelinda BencicováBojana JovanovskaCamila GiorgiováCarla Suárezová-NavarrováCaroline GarciováDaniela HantuchováDaria GavrilovováElina SvitolinováFlavia PennettováIrina-Camelia BegováJarmila GajdošováJelena JankovičováKarolína SchmiedlováKristina MladenovicováLucie HradeckáLucie ŠafářováMagdaléna RybárikováMaria ŠarapovováMona BarthelováMónica PuigováSabine LisickáSamantha StosurováSerena WilliamsováTimea BacsinszkáUrszula RadwanskáViktoria Azarenková