Raonic vynechá Roland Garros, chýbať bude aj Del Potro

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Milos Raonic
Kanadský tenista Milos Raonic. Foto: Archívne, SITA/AP

PARÍŽ 22. mája (WEBNOVINY) – Na druhom grandslamovom turnaji sezóny Roland Garros v Paríži bude chýbať dovedna 8 oprávnených tenistov – 5 mužov a 3 ženy – na základe postavenia vo svetovom rebríčku ATP, resp. WTA k 13. aprílu, keď bola uzávierka prihlášok (vrátane hráčov, ktorí si pôvodne uplatnili tzv. chránený renking a neskôr sa odhlásili).

Kanadský tenista Milos Raonic odriekol účasť pre operačný zákrok poškodeného nervu na pravej nohe a pokračujúcu nevyhnutnú rehabilitáciu. Raonic vynechal aj minulotýždňový turnaj v Ríme a ešte predtým predčasne odstúpil zo štvrťfinálového súboja v Monte Carle proti Tomášovi Berdychovi. Čiernohorský rodák Raonic uviedol, že po ukončení rehabilitácie sa začne pripravovať na turnaje na tráve v londýnskom Queen´s Clube a Wimbledone. V All England Clube by mal Raonic obhajovať vlaňajšie semifinále.

Na Roland Garros si nezahrá ani víťaz newyorských rovnako významných US Open 2009 Juan Martín Del Potro z Argentíny či slovenská rekonvalescentka po marcovej operácii ľavej nohy Dominika Cibulková.

Zoznam absentujúcich „oprávnených“ tenistov v hlavnej súťaži dvojhry na Roland Garros v Paríži:
MUŽI:

Julien Benneteau (Fr.), Juan Martín Del Potro (Arg.), Tommy Haas (Nem.), Milos Raonic (Kan.), Janko Tipsarevič (Srb.)

ŽENY:

Dominika Cibulková (SR), Kateryna Kozlovová (Ukr.), Laura Robsonová (V. Brit.)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Dominika CibulkováJanko TipsarevičJuan Martin Del PotroJulien BenneteauLaura RobsonováMilos RaonicTommy Haas